Nici contrabanda nu mai e ce-a fost…

Marfă numai bună pentru câteva chefuri pe cinste. Asta au găsit polițiștii cărășeni într-o toaletă din Reșița…

Polițiștii din Caraș-Severin continuă acțiunile pentru combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun. Dar unde-s vremurile în care o captură era o captură în adevăratul sens al cuvântului… Pe cine a căzut marea năpastă ieri? Pe o femeie care vindea câteva sticle de alcool în piața de la Intim, alcool pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență.

Seria de nereguli nu s-a oprit aici (că doar nu degeaba acțiunile vizează țigările, nu alcoolul). Mergând pe firul abaterilor, lucrătorii de investigare a criminalității economice au găsit, într-o toaletă din piață, „cantitatea totală de 25.380 țigarete de diferite mărci, netimbrate, 13,350 kg. tutun, 55,5 litri băuturi alcoolice, două cutii cu foițe pentru țigarete, 5 aparate de confecționat țigarete”, transmit polițiștii cărășeni.

Polițiștii au stabilit că era vorba de fapt de un grup infracțional, alcătuit din 3 femei, toate cu vârste de peste 50 de ani. Acestea sunt cercetate pentru „colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal” și „deținerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate corespunzător”.

Valoarea produselor deținute de cele trei doamne se ridică la 27.000 de lei. Nu se știe încă și ce pagubă au produs acestea în conturile Statului Român…