Nica cere stare de alertă în Timișoara, după criza de la Colterm

nica nervos

Președintele Consiliului Județean Timiș îi cere primarului Timișoarei să declare stare de alertă în oraș, după ce EON a sistat furnizarea gazului către compania de termoficare Colterm aflată în insolvență. Sunt peste 50.000 de consumatori care au rămas de marți la prânz fără căldură și apă caldă. 

„Aș dori să îi solicit primarului Dominic Fritz al Timișoarei să convoace de urgență Comitetul Local pentru Situații de Urgență în vederea declarării stării de alertă locale în baza prevederilor OUG 21/2004, pentru a putea facilita toate procedurile în vederea realizării unui răspuns adecvat de noi, de Consiliul Județean Timiș, de către celelalte instituții care suferă în urma acestei situații.”, a spus Alin Nica într-un video postat pe pagina de Facebook.

În aceeași intervenție, Alin Nica a anunțat că va aloca, miercuri, în cadrul ședinței de plen în care se discută rectificarea bugetului local, suma de 750.000 de lei pentru ca Spitalul Județean din Timișoara să urgenteze procedurile de achiziție a unei centrale proprii. Până când centrala va fi montată în spitalul cu 10 etaje, se vor pune în funcțiune aparatele de climatizare, însă această soluție este una de avarie.