I se cere demisia primarului Fritz, după ce timișorenii au rămas fără căldură

Primarul Dominic Fritz, dar și viceprimarul Ruben Lațcău să-și dea demisia din funcții, după ce timișorenii racordați la sistemul de termoficare al orașului au rămas fără căldură și apă caldă. Aceasta este solicitarea făcută de Radu Țoancă, consilier local PSD, care spune că în Timișoara „nu mai e nevoie de Covid pentru genocid medical”.

Administrația Fritz este criticată în termeni duri după ce E.On a sistat furnizarea gazului către Colterm, fără de care nu poate fi produsă căldură și apă caldă. Astfel, Radu Țoancă, consilier local PSD, crede că primarul Dominic Fritz, dar și viceprimarul Ruben Lațcău ar trebui să-și dea demisia din funcții pentru că s-a ajuns în această situație.

A fost sistată furnizarea de gaz la Colterm. De câteva minute, zeci de mii de familii stau în frig, iar de mâine nu vor avea apă caldă! Revoluția în administrația Fritz a adus, în niciun an de mandat, un dezastru fără precedent! P.S. Boli asociate frigului: răceală, viroze, gripe, dureri de cap, nevralgii, alergii, laringită, sinuzită, depresie, reumatism etc. Nu mai este nevoie de Covid pentru genocid medical! Dați-vă demisia urgent domnilor Fritz și Lațcău, altminteri veți păți ca Nicolae Ceaușescu în 1989 – când a fugit cu elicopterul de furia mulțimii”, a afirmat Radu Țoancă.

De asemenea, și grupul de consilieri locali PNL a transmis un comunicat de presă pe această temă, susținând că cei din USR se încăpățânează să bată toate recordurile negative.

Zi sumbră pentru Timișoara: administrația USR lasă, de astăzi, zeci de mii de familii în frig, spitale, școli și instituții publice. Niciodată în istoria acestui oraș nu a existat nici măcar gândul că agentul termic poate să fie sistat. USR se încăpățânează însă să bată toate recordurile negative. Susținerea populară pe care au avut-o după alegerile de anul trecut le-a oferit legitimitatea să facă reformele pe care le-au promis în campanie. Asta au așteptat timișorenii. Problema Colterm era prioritară, însă lipsa de decizie, lașitatea și ignoranța ne-au adus în fața a ceea ce credeam imposibil. Singura preocupare a domnului viceprimar Lațcău, care avea în atribuții gestionarea situației de la Colterm, a fost războiul pentru funcții”, a transmis grupul consilierilor locali PNL.

Totodată, viceprimarul Cosmin Tabără, care este și președintele PNL Timișoara, a precizat că este nevoie de găsirea unor soluții urgente pentru ca timișorenii să nu rămână în frig. “De un an de zile, Coltermul nu este altceva decât un cobai pentru tot felul de metode eșuate. E o situație gravă! Facem apel pe această cale către colegii noștri, consilierii locali care fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor Colterm, ca acum, în al doisprezecelea ceas, să ne așezăm împreună la masă și să găsim urgent o soluție pentru ca timișorenii să nu rămână în frig pentru tot sezonul rece din acest an”, a afirmat Cosmin Tabără.