„Ni s-a spus că nu e treaba noastră, iar ei, liberalii, continuă, asumându-și toate ilegalitățile”

Scandalul de la Ciclova Română, legat de demisiile consilierilor ALDE și de dizolvarea Consiliului Local, continuă în aceeași notă de dispreț față de legile țării. De fapt, ce se întâmplă la Ciclova Română, sub privirile îngăduitoare ale prefectului Cristian Gâfu, ne arată că liberalii conduc nu după legile acestei țări, ci după cele pe care le inventează peste noapte.

În ciuda promisiunilor făcute de Gâfu referitoare la „rezolvarea” situației de la Ciclova Română, liberalii locali s-au întrunit marți în ședință convocată tot nelegal.

Iată ce susțin liderii USR despre ce s-a întâmplat la Ciclova Română: „A avut loc o nouă ședință de consiliu local, chiar dacă acesta trebuia legal dizolvat. Și chiar ignorând asta, cvorumul de ședință trebuia să fie de minimum 6 consilieri, iar în sală au fost doar 5, deci legal nu exista cvorum și nu se putea lua nicio decizie. Cu toate acestea, trei noi consilieri din partea ALDE au fost validați fără să existe minimul legal de validare (6 consilieri). S-a trecut, cu bună știință, cu tancul peste toate legile. Cum se poate să constate o minoritate ilegală de 5 din 11 consilieri cine intră în consiliu și cine nu?!”, se întreabă useriștii care, în naivitatea lor, încă mai cred în dreptate și corectitudine în politica noastră de mahala.

Reamintim că, la începutul lunii iunie, cinci consilieri dintr-un total de 10 (al 11-lea a demisionat la începutul mandatului, fără să fie înlocuit de un alt coleg de partid), toți de la ALDE, au demisionat din Consiliul Local Ciclova Română. Conform legii, noii consilieri, ce ar fi urmat să le ia locul, trebuiau validați în decurs de 10 zile de la data încetării mandatelor, adică până în data de 15 iunie 2020, de către instanța judecătorească, nu de către un consiliu local fără cvorum. Ceea ce nu s-a întâmplat decât ieri, 14 iulie, la o lună de la expirarea termenului, în condiții de încălcare flagrantă a legii.

Referindu-se la ce s-a întâmplat ieri la Ciclova Română, președintele USR al organizației comunale, Cristian Coadă, ne-a declarat indignat: „Cum este posibil ca articole din lege să fie încălcate atât de flagrant și cu bună știință de un domn (Cătălin Golu, care își arogă funcția de primar după încetarea mandatului fostului primar, Gheorghe Percea, n.r.) care, conform legii, nu mai poate îndeplini atribuții de viceprimar și de un consiliu local care conform legii nu mai există? USR Ciclova a fost prezentă la ședință. Am expus articolele din lege, dar am fost total ignorați. Am primit un răspuns halucinant la întrebările noastre, ni s-a spus că nu e treaba noastră, ei continuă asumându-și toate ilegalitățile. Țin să le reamintesc distinșilor consilieri că în urmă cu 4 ani ei reclamau astfel de probleme și se luptau să se respecte legea la primărie și ajung astăzi, după 4 ani, să facă aceleași greșeli ca predecesorii. Practica nerespectării legii în vădit scop de câștig electoral aruncă în continuare comuna noastră în incertitudine și imposibilitatea de a funcționa pentru binele cetățenilor ei. Vom continua să milităm pentru respectarea legii de către cei care sunt, efemer, în poziția de a o aplica.”