Municipalitatea de pe Bârzava este în discuții cu trei multinaționale care ar putea genera la Reșița aproximativ 2.000 de locuri de muncă în viitorul apropiat.
Pe lângă investitorul german EMZ, care a anunțat deja că își va deschide o fabrică în municipiu, alte trei companii germane s-au arătat interesate de Reșița, dezvăluie primarul Ioan Popa.
„O să-i ajutăm pe cei de la EMZ să-și recruteze resursa umană, pentru că au nevoie de foarte mulți angajați. Vorbim despre sute de angajați. Colegii mei de la Agenția de Dezvoltare Reșița sunt în discuții cu alte trei companii mari, multinaționale. Există o companie din top trei mondial care face pereți cortină de sticlă, și care vrea să facă o investiție de 45 de milioane de euro și are nevoie de șase hectare de teren. Avem, le-am pus la dispoziție date, așteptăm să vedem rezultatul. Mai sunt încă două companii, tot de sorginte germană, care lucrează în domeniul aparatajelor și cu care suntem în discuții. Pe lângă cele de la EMZ, cele trei companii de care vorbim duc spre 2.000 de locuri de muncă.”, a precizat Popa.
Declarația edilului vine în contextul în care, în ultimele zile, au apărut în spațiul public informații cu privire la o posibilă plecare a companiei Next City, fostă Velocity, de la Reșița. Popa a explicat că s-au purtat din timp discuții cu reprezentanții companiei pentru relocarea acestora în Parcul Industrial, având în vedere că, de anul viitor, cei de la Ceetrus se vor apuca de reamenajarea zonei Mociur.
„Eu știu că Ceetrus, de mai mult de un an de zile, are un schimb de informații cu Velocity, în ideea de a-i reloca pe costul lor, în Parcul Industrial. Le-am și propus teren aici. Discuțiile au fost la nivel tehnic, câți metri pătrați, 2.000 – 6.000 – 8.000 de metri pătrați. Nu s-au înțeles cât vor și, la un moment dat, am înțeles, de la cei de la Ceetrus, că Velocity a apăsat pedala de frână, că nu ar mai exista interes, că se gândesc la o altă locație, și acum când se apropie de termenul în care le expiră contractul de chirie, au venit să pună că, totuși, ar fi interesați să facă ceva. Mi se pare cel puțin cinic, pentru că nimeni nu poate să facă o hală într-o lună de zile!”, a precizat Ioan Popa.
Iar declarațiile edilului nu s-au oprit aici, acesta adăugând că, din cunoștințele sale, Next City a pierdut piață, urmând a-și încheia colaborarea cu retailerul de articole sportive cu care compania avea contract.
„Din ceea ce știu eu, Next City a pierdut piață multă, a pierdut colaborare, dacă nu mă înșel ei aveau un singur beneficiar, cu care relația este pe cale să înceteze, și cred că cineva a încercat să împacheteze acest semieșec, dacă vreți, și să-l arunce în brațele altcuiva.”, a concluzionat edilul Reșiței.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Peste 100 de muncitori, 55 de utilaje și 80 de autobasculante lucrează pe șantierul de construire a drumului de legătură dintre Timișoara și autostrada A1. Stadiul de realizare a...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Braconaj, uz ilegal de armă și distrugere de probe, anchetă în Timiș
UVT își dezvoltă infrastructura de cazare și sport cu bani din PNRR
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281