Popa acceptă că a greșit! „Pentru mine a fost un șoc!”

Înlăturarea reșițeanului Claudiu Dolot de la șefia Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) nu i-a picat deloc bine primarului Ioan Popa, cel care îl și propusese pentru această funcție.

Prim-vicepreședintele PNL Caraș-Severin, edilul Reșiței, Ioan Popa, a mărturisit, într-o conferință de presă, că a rămas siderat la aflarea veștii că prietenul său, Claudiu Dolot, a fost demis din funcția de președinte al ANPC de fostul prim-ministru Florin Cîțu.

Popa spune că, în cele opt luni petrecute la comanda Protecției Consumatorilor, Claudiu Dolot s-a făcut remarcat prin sancțiuni fără precedent, date unor branduri de care nimeni nu se atinsese vreodată, dovadă că plecarea lui Dolot este o pierdere pentru administrația publică centrală.

Pentru mine a fost un șoc, pentru că Claudiu Dolot este primul președinte ANPC din ultimii 30 de ani și credeți-mă că cunosc această instituție foarte bine, activând în piața industriei alimentare atâția ani. Este primul președinte ANPC care a avut curajul să intre masiv, pe legislație evident, în multinaționale, pentru că am trăit tot timpul cu impresia că ăia sunt buni și noi suntem răi. Și nu este așa, pentru că toți greșim. Important este să știm să ne căim și să ne corectăm atunci când greșim.”, a declarat Ioan Popa.

Primarul mărturisește că se simte vinovat pentru că l-a convins pe Dolot să accepte funcția la București și să intre într-un sistem care pune preț mai de grabă pe mediocritate decât pe calitate.

„Claudiu Dolot este o pierdere pentru administrația publică centrală, m-am simțit culpabil, m-am simțit vinovat pentru că l-am convins să iasă din sistemul privat, din sistemul bancar, pentru a intra într-un sistem atât de volubil, atât de fragil, care este coordonat nu de capacitatea cuiva de management, de capabilitățile cuiva, ci, de multe ori, de chestiuni subiective.”, spune edilul Reșiței.

Întrebat de Express de Banat dacă îi va propune lui Dolot să i se alăture la Primărie, Popa nu a ezitat să răspundă: „Evident, eu sunt un om responsabil și Claudiu Dolot are oricând un backup aici, alături de mine. Dânsul și-a luat timp de gândire vizavi de ce vrea să facă. Eu m-aș bucura să vină să lucreze cu mine!”.