Caravana Lions Onix a ajuns și la Carașova pentru testări gratuite de glicemie!

testare glicemie

Peste 70 de persoane au beneficiat de o verificare gratuită a indicelui glucozei din sânge. Acțiunea organizată în comuna Carașova vine în contextul în care diabetul este a șasea cea mai frecventă afecțiune cronică din întreaga lume.

Clubul Lions Onix Reșița a organizat la Carașova, la finele săptămânii, o nouă acțiune de testare a glicemiei, după cea avută tot în această lună în comuna Soceni, pentru a trage un semnal de alarmă asupra diabetului zaharat, una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică a secolului XXI.

Pentru Clubul Lions Onix Reșița, noiembrie este luna dedicată luptei împotriva diabetului. Este perioada în care, prin diferite semne, acest ONG încearcă să atenționeze populația că diabetul nu este o boală deloc ușoară și că, netratat la timp, poate duce la afectarea mai multe organe.

Pentru Clubul nostru, noiembrie este luna dedicată diabetului, și an de an ne preocupăm ca populația să afle cât mai multe despre această afecțiune și complicațiile care pot apărea odată cu ea. 14 noiembrie este considerată cea mai importantă zi de luptă împotriva diabetului și în acest sens în foarte multe orașe din țară s-au iluminat în albastru clădiri importante. La Reșița, de exemplu, am iluminat îl albastru Palatul Cultural, iar panglicuțele albastre, care se pun la ușile mașinilor sau la oglinzile acestora, sunt tot semne care atenționează populația despre această luptă împotriva diabetului. Clubul Lions Onix Reșița a desfășurat în această lună și două importante acțiuni de determinare a glicemiei, la Soceni și Carașova.”, ne-a declarat medicul oftalmolog Felicia Quint, membră Lions Onix Reșița și președintele pe zona 2 Vest a Districtului 124 România.

lions onix resita

Pe lângă determinările gratuite de glicemie, cei 71 de beneficiari ai campaniei de la Carașova au primit informații de specialitate de la medicul diabetolog Caius Diaconescu, membru onorific al Clubului Lions Onix Reșița.

Printre persoanele care s-au prezentat în spațiul pus la dispoziția noastră de Primăria Carașova au fost și bolnavi diabetici, bolnavi care nu mai aveau medic diabetolog și care au fost îndrumați de domnul doctor Caius Diaconescu, medic primar diabetolog, unde să meargă în Policlinică pentru a fi luați în evidență, pentru a li se prescrie un tratament și a fi în timp controlați. În total, au fost 71 de persoane care au venit să-și testeze glicemia, dar și să-și măsoare tensiunea arterială. În timpul celor aproape patru ore și jumătate cât am stat împreună, au fost multe discuții despre diabet, despre complicațiile diabetului, una dintre ele fiind orbirea, adică afectarea oculară, dar s-a vorbit și despre hipertensiune. Oamenii au întrebat, doctorii au răspuns, iar acest lucru ne-a bucurat.”, a mai spus dr. Felicia Quint.