NEWS ALERT. Vijelia a rupt copaci, a distrus acoperișuri și a avariat mașini în tot județul! Ieșirea din Caransebeș spre Lugoj, total blocată! [FOTO]

explo 1000x200

Fenomenele meteo periculoase anunțate de ANM pentru intervalul 22.10 – 01.00 au provocat deja destule pagube în mai multe localități din Caraș-Severin!

Meteorologii au anunțat Cod Galben de ploi și descărcări electrice, precum și intensificări ale vântului până la 70km/h. În doar câteva minute de la pornirea vijeliei, mai mulți copaci au fost rupți sau smulși din rădăcini. În localitatea Padina Matei un copac a căzut pe carosabil, la fel și în Oravița, în Zona Gării. Un copac a căzut și pe DN57B, pe raza comunei Lăpușnicel. Copaci căzuți pe carosabil au fost anunțați la 112 și pe DN57, între Oravița și Răcășdia.

În Reșița, un copac a căzut peste două autoturisme parcate pe Aleea Bazna, țigle și bucăți de acoperiș au căzut pe Bulevardul A.I. Cuza, dar și pe o mașină a Poliției Reșița.

UPDATE, ora 23.30

Pe Calea Timișoarei (DN6) din Caransebeș, la ieșire spre Lugoj, un copac a căzut pe firele de curent, drumul fiind blocat total la această oră. Circulația a fost deviată pe o rută ocolitoare, mai exact pe centura orașului Caransebeș.

UPDATE, ora 00.00

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157685852166241″]

UPDATE, 0ra 01.00

Primarul Reșiței, Nelu Popa, a fost pus în gardă de furtuna din această noapte și a supravegheat intervenția echipelor din subordine pentru îndepărtarea copacilor doborâți. „Furtuna din această noapte a afectat și Reșița la fel ca multe alte localități din județ. Echipele noastre sunt pe teren să degajeze drumurile din oraș blocate de crengi și copaci doborâți de rafalele de vânt. Nu au fost pagube însemnate, dar pot fi oricând consecințe grave dacă nu suntem responsabili atunci când luăm decizii pentru oraș, dar mai ales pentru siguranța cetățenilor. Le mulțumesc colegilor din Primărie pentru mobilizarea din această noapte”, a spus primarul Popa.

 

foto: Facebook

banner 970 x 250