NEWS ALERT. Vicepreședintele PSD și-a dat demisia!

Inculparea în dosarul șpăgilor din Vama Nădlac au dus la demisia de onoare a lui Mirel Pascu din funcția de vicepreședinte al PSD Caraș-Severin!

Audiat mai întâi în dosarul falselor permise de portarmă instrumentat de DIICOT Caraș-Severin și la doar câteva zile mai târziu inculpat de DNA alături de întreaga conducere a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Mirel Pascu a considerat ca fiind un gest de onoare demisia sa din funcția de vicepreședinte al filialei județene PSD.

„Eu mă consider total nevinovat și voi demonstra asta, dar, având în vedere că în acest moment sunt urmărit penal, am considerat că e mai bine să renunț la funcția de vicepreședinte pentru a nu afecta în vreun fel imaginea partidului. Eu nu mi-am influențat nicio influență, nici nu aveam cum să fac asta, dar îi las pe procurori să finalizeze ancheta ca să-mi pot demonstra nevinovăția. Nu vreau să vorbesc acum despre o eventuală candidatură a mea la funcția de primar al orașului Bocșa sau dacă și în ce măsura poate afecta o eventuală candidatură acest dosar penal.”, a declarat Mirel Pascu pentru expressdebanat.ro.

Lăsat în libertate alături de toți ceilalți șapte inculpați propuși de DNA pentru arestare preventivă, Mirel Pascu așteaptă acum soluționarea contestației prin care procurorii anticorupție solicită privarea de libertate ca măsură preventivă. 

Mirel Pascu e șef la Departamentului Juridic din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, în sarcina acestuia fiind reținute infracțiunile de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.