Senatorul Chisăliță, inculpat de DNA! „Nu sunt acuzat de vreo șpagă, nu am cerut vreun leu pentru mine sau pentru PSD!”

Parlamentarul de Caraș-Severin, președinte PSD Reșița, Ionuț Chisăliță, s-a ales astăzi cu calitatea de inculpat în dosarul instrumentat de DNA privind activitatea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, dosar în care fusese audiat inițial în calitate de suspect. 

Chisăliță a fost chemat astăzi la DNA Timișoara, unde procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință noua sa calitate. În ciuda faptului că i s-a schimbat calitatea din suspect în inculpat, senatorul cărășean a rămas ferm pe poziție. „În opinia mea nu s-a schimbat nimic. Doar calitatea mea în acest dosar este alta. O mai spun o dată, nu am nicio legătură cu șpăgile din vamă, cu ceea ce am citit prin presă. Nu am pretins și nu am primit vreo șpagă pentru mine sau pentru partid, nu știu absolut nimic despre acest subiect, pur și simplu nu am avur nicio legătură. Alte lucruri nu am de declarat acum, ceea ce am avut de spun le-am spus domnilor procurori. Sunt nevinovat și voi demonstra asta!”, a declarat Chisăliță pentru expressdebanat.ro.

Referitor la poziția sa în partid, Ionuț Chisăliță nu s-a gândit să demisioneze și nici nu i-a cerut nimeni asta. „Îi asigur pe colegii mei de nevinovăția mea în acest dosar, sunt convins că mă bucur în continuare de încrederea lor și, cu siguranță, va veni ziua în care se va dovedi că numele meu nu avea ce să caute în acest dosar”, a mai spus senatorul. 

În cazul lui Chisăliță, procurorii DNA vorbesc despre folosirea influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

În același dosar e inculpat și vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Mirel Pascu, iar președintele filialelei social-democrate, Luminița Jivan, a fost audiat în calitate de martor. 

1000x100 (5)