NEWS ALERT. Șeful asistenților din Spitalul Județean, condamnat pentru angajări pe șpagă!

Tribunalul Caraș-Severin l-a găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de luare de mită pe șeful asistenților medicali din Spitalul Județean de Urgență Reșița!

Ridicat de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție chiar din incinta unității spitalicești, în vara lui 2015, și trimis în judecată doi ani mai târziu, Marian Sorca a fost condamnat astăzi în primă instanță. Instanța a constat că, în calitate de Președinte al comisiei de concurs din luna iunie 2015 privind ocuparea unor posturi de asistenți medicali la Spitalul Județean de Urgență Reșița, a primit suma de 500 de euro de la medicul Svetovar Miatovici pentru a-l favoriza pe unul dintre candidați. În schimbul banilor, Sorca i-a înmânat medicului respectiv plicul cu subiecte. Plic ce urma să ajungă la candidatul care s-a arătat dispus să-și cumpere locul în Spitalul Județean. Mai trebuie spus că suma totală cerută de doctorul Miatovici a fost de 2.500 de euro!

Tribunalul Caraș-Severin a dispus excluderea din cauză a mijloacelor de probă constând în totalitatea înregistrărilor ambientale audio-video, probe obținute cu ajutorul SRI, și, totodată, a constatat că în cauză nu a existat o provocare poliţienească, directă sau indirectă. Instanța de fond l-a condamnat pe Marian Sorca pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată la trei ani închisoare și a dispus suspendarea, sub supraveghere, a executării pedepsei aplicate inculpatului, pe o durată de 4 ani. În plus, l-a obligat pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă 90 de zile, la Primăria Reşiţa sau Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţelor de Muncă Caraş-Severin și a dispus confiscarea de la acesta a sumei de 500 euro.

leader board 728 x 90 px

Condamnat a fost și medicul pneumolog Miatovici, care a încheiat cu procurorul acordul de recunoaștere a vinovăției pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de influenţă şi dare de mită. „A fost stabilită pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe durata termenului de încercare de trei ani”, ne-a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Doctorul a predat organelor de anchetă și cei 2.000 de euro pe care îi băgase în buzunar în urma traficului de influență.