NEWS ALERT! Rețea de trafic de minore destructurată de DIICOT

O rețea de maramureșeni care se specializaseră în trafic cu minore a fost destructurată în această dimineață de către procurorii DIICOT din Timișoara.

Din primele informații se pare că familia ar fi avut o fată în vârstă de 17 ani care s-ar fi împrietenit cu fetele de la Centrul din Zăgujeni, pentru ca, mai apoi, să le determine să se prostitueze pentru diverși clienți din Timișoara, care ar fi fost găsiți chiar de către familia fetei.

Recent, după ce un băiat din Centru s-a spânzurat, Avocatul Poporului a făcut un control la Zăgujeni, control în urma căruia au fost găsite mai multe nereguli și a dispus mai multe măsuri pentru o bună activitate.

Patru dintre membrii rețelei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile la dispoziția judecătorului de drepturi și libertăți din Tribunalul Timiș, mâine urmând ca judecătorul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Timișoara să se pronunțe definitiv asupra arestării preventive a celor patru.

Elena Amzoi, directorul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, a confirmat pentru expressdebanat.ro că printre victimele proxeneților s-ar putea afla și cel puțin o fată a centrului de plasament din Zăgujeni: „Știu că o fată de la centrul din Zăgujeni a fost audiată săptămâna trecută în calitate de martor. Nouă nu ne-au fost solicitate niciun fel de date de către organele de anchetă. Eu am demarat un control intern, nu numai la Zăgujeni, ci în toate centrele noastre pentru a afla ce s-a întâmplat și dacă mai există astfel de cazuri”.