NEWS ALERT. Reșița scrie istorie în handbalul mondial! A patra echipă în zece ani!

explo 1000x200

UCMR, HC Caraș-Severin și HC Adrian Petrea au trăit frumos, dar puțin, foarte puțin în Liga Națională! Toate cele trei cluburi sunt deja istorie, dar CSM Școlar Reșița se naște în aceste zile pentru a pune capăt încercărilor nereușite de până acum!

Reșița a dat-o în bară de trei ori în mai puțin de zece ani, reușind „performanța” să desființeze trei cluburi. De fiecare dată, din motive financiare. Nu toată lumea e de acord însă cu asta, în discuție fiind adus managementul defectuos. Iar în susținerea acestei variante e dat ca exemplu clubul de fotbal din Valea Domanului, unde lucrurile s-au schimbat semnificativ, aproape toate echipele de juniori fiind campioane, iar seniorii au șanse mari să promoveze în Liga a II-a. Numărul mare de spectatori de la meciurile de handbal din Sala Polivalentă este un alt argument pentru care viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica, va pune cât de curând proiectul pe masa consilierilor locali.

„Voi propune înființarea unei secții de handbal în cadrul Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița. E păcat de copiii talentați pe care Reșița îi dă acestui sport. Mă gândesc la o echipă de liga a doua, formată, așa cum e și cazul celei de fotbal din Valea Domanului, din copiii noștri, din sportivi crescuți  la Liceul Teoretic Traian Vuia. Sper ca proiectul să fie aprobat în cel mai scurt timp și atunci avem șanse să ne înscriem chiar în viitoarea ediție de campionat, care începe în toamnă”, a declarat Dacica pentru expressdebanat.ro. Antrenamentele pot deja să înceapă și asta pentru că proiectul viceprimarului e ca și aprobat. Mirel Sabo, liderul grupului PSD din Consiliul Local Reșița, s-a exprimat la rândul său pentru înființarea echipei. „Eu nu mă pot opune vreunui proiect de susținere a sportului. Eu, la rândul meu, sunt inițiatorul mai multor proiecte destinate sportivilor noștri. În principiu sunt de acord cu această secție de handbal, dar acum nu cunosc detaliile proiectului”, a spus social-democratul.