NEWS ALERT. Prefectul Ciobanu a demisionat din cauza dosarului „Mike Security”!

Luat ieri de polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate chiar din ședința Colegiului Prefectural și condus la sediul DIICOT pentru a spune ce știe despre afacerile penale ale firmei de pază pe care a administrat-o și el la un moment dat, Nicolae Miu Ciobanu i-a înaintat demisia ministrului Petre Tobă!

Chiar dacă a plecat acasă după doar câteva ore petrecute la parchet, Ciobanu a anunțat în această dimineață că „începând cu data de 01.02.2016, din respect faţă de Instituţia Prefectului, am solicitat ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă, aprobarea demisiei din funcţia de înalt funcţionar public şi prefect al judeţului Caraş-Severin”. Ciobanu și-a motivat gestul spunând că nu doreşte ca prin poziţia şi funcţia ocupată să se interpreteze că poate fi influenţată ancheta penală desfăşurată de către DIICOT şi în care, în data de 27.01.2016, a fost audiat ca urmare a unor fapte de natură penală ce s-au comis în cadrul unei societăţi comerciale la care a îndeplinit funcţia de administrator pe o perioadă de 7 luni, în perioada 2011-2012, cât şi pentru aflarea adevărului.

„Doresc ca Instituţia Prefectului să îşi păstreze în continuare reputaţia de garant al respectării legii şi Constituţiei României. Am convingerea că am reuşit să schimb puţin din mentalitatea reprezentanţilor primăriilor din judeţ, cât şi a unor angajaţi din instituţie, în sensul asigurării îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, cu respectarea legalităţii”, a mai spus Ciobanu.