Demisii în lanț la Consiliul Județean. Situație fără precedent înainte de alegerile locale!

Pregătirile pentru alegeri au intrat în linie dreaptă, iar acest lucru se resimte la nivelul tuturor structurilor din Caraș-Severin. Ședința de Consiliu Județean de astăzi s-a încheiat cu demisii și ploaie de anunțuri privind bătălia pentru obținerea unei funcții publice.

Cei doi consilieri care renunță la scaunul de ales în forul legislativ sunt Nicolae Ștefănescu, actual independent, dar ajuns în Consiliu pe lista USL, și Toni Novăcescu, consilier județean din zona Moldova Nouă, care a candidat în 2012 pe aceeași listă, a Uniunii Social-Liberale. Strategia celor doi este oarecum asemănătoare, ambii renunțând la partidele din care au făcut parte, chiar dacă la momente diferite.

Nicolae Ștefănescu, fost membru cu funcție de conducere în PSD, dar actualmente independent, a anunțat astăzi că este interesat de conducerea Consiliului Județean. Nu înainte însă de a-și prezenta demisia din calitatea de membru în for. „Eu voi părăsi Consiliul Județean din mai multe motive. Unul, s-au luat două hotărâri ilegale pe care eu le-am sesizat atât prefectului, cât și conducerii Consiliului Județean, pe care unii dintre aleși le-au votat. E adevărat, verbal! Este vorba despre votul dat la învestirea domnului consilier Minea. Eu am considerat că este legal să votăm pentru, alți colegi au considerat altfel, iar când am depus jurământul am spus așa: jur să respect legile țării”, a precizat Nicolae Ștefănescu în urma ședinței ordinare de astăzi.

În plus, după ce în urmă cu mai multă vreme și-a demisia și din PSD, acesta a anunțat astăzi că se va alătura unei alte formațiuni, nou înființate în Caraș-Severin: Partidul Puterii Umanitare Social-Liberale, care este deja constituit în teritoriu, având un președinte-femeie, Anca Almăjan. Data până la care Ștefănescu va intra în partid este 15 martie, potrivit anunțului făcut astăzi.

Demisie pentru o candidatură la Moldova Nouă!

Din celălalt capăt al județului, consilierul Toni Novăcescu a demisionat atât din forul legislativ, cât și din Partidul Național Liberal. Va candida independent la Primăria Moldova Nouă, iar anunțul l-a făcut astăzi. N-a ezitat însă să arunce câteva acuze, printre altele, actualei conduceri a capitalei Clisurii Dunării.

„Acest domn Matei Lupu, care de 12 ani coordonează activitatea, este un om extrem de dibace, care se organizează foarte bine, știe să organizeze campaniile, să ocupe acel scaun al primăriei, iar apoi rezultatele se văd. Primăria Moldova Nouă dispune de foarte mulți bani, care nu se văd în investiții. Am făcut un calcul, noroc cu instituția Consiliului Județean, care a alocat peste 30 de milioane de euro pentru apă, canal, port turistic. Mai nou sunt două lucrări la care nu se prezintă nimeni. E vorba despre podul de la Socol și portul de la Moldova Veche. Eu consider că e nevoie de experiența mea”, a declarat Toni Novăcescu. Acesta susține că are o experiență de 16 ani în administrația publică, ceea ce îl recomandă pentru funcția de primar. Pe colegii săi liberali nu este supărat, ba chiar le urează succes și spune că așteaptă o bătălie în idei de excepție pentru scaunul de edil-șef.

Locul celor doi foști aleși va fi luat în plen de următorii candidați care se află pe lista USL. Partea proastă a lucrurilor însă e că în forul legislativ rămân tot mai puțini membri. Asta, după ce nici conducerea nu este completă, la cârmă aflându-se doar Ilie Iova, în contextul în care organigrama prevede doi vicepreședinți și un președinte.