NEWS ALERT. Popa a semnat astăzi pentru 10 milioane de euro! Facelift cu bani europeni pentru centrul Reșiței!

Edilul-șef al Reșiței, Nelu Popa, și Sorin Maxim, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, au semnat contractul de finanțare în valoare de aproape 10 milioane de euro privind modernizarea Centrului Civic, precum și a unui număr de șase străzi din municipiu! 

„Anunț cu bucurie semnarea contractului privind modernizarea din fonduri europene a zonei centrale a municipiului Reșița. E cea mai mare finanțare pe care o avem până acum!”, a anunțat primarul Nelu Popa. E vorba despre un proiect complex de revitalizare a Centrului Civic, care va fi implementat pe parcursul a 12 luni. Concret, se va moderniza pavajul din zona pietonală a Centrului Civic, se vor amplasa rastele de parcare pentru biciclete și se va reface instalația de iluminat public. Totodată, se vor amenaja piste de biciclete și alei pietonale pe străzile de legătură dintre arterele majore de circulație pentru acces la stațiile de transport în comun. O a treia etapă a proiectului vizează modernizarea trotuarului pe B-dul Revoluția din Decembrie (Pod 7 Noiembrie – Stație Mol), lucrări ce sunt deja în fază de execuție. Vor apărea astfel 2,9 km piste pentru biciclete, motiv pentru care se estimează creșterea numărului de deplasări cu bicicletele cu 15,8 la sută, creșterea numărului de pietoni cu peste 10 procente și reducerea traficului auto cu 6,7 la sută.

„Primăria Reșița mai are și alte proiecte pe care intenționează să le depună spre finanțare la ADR Vest”, a dezvăluit Sorin Maxim, creierul de la ADR Vest.