NEWS ALERT. Oțelu Roșu a rămas fără viceprimar!

Începând de astăzi, Dragoș Enache nu mai ocupă funcția de viceprimar al orașului Oțelu Roșu. În cadrul ședinței de Consiliu Local, aleșii din orașul de pe Valea Bistrei au votat în unanimitate punerea în aplicare a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care Dragoș Enache a fost găsit incompatibil cu funcția de viceprimar.

După ce în luna decembrie consilierii au amânat decizia, în ședința din ianuarie nu se mai putea amâna, fiind vorba de decizia definitivă a unei instanțe de judecată, precizează primarul Luca Mălăiescu:


„Din păcate, a venit la primărie sentința definitivă de la Agenția Națională de Integritate și avem obligația legală ca, în ședința de Consiliu Local, să se voteze excluderea lui Dragoș Enache, în primul rând din funcția de consilier local, incompatibilă, care i-a dat dreptul să fie ales în funcția de viceprimar. Dragoș este în pensie, dar cred că ar fi dorit să-și termine mandatul, mai ales că este de o viață în primărie”, a declarat Luca Mălăiescu pentru Express de Banat. Dragoș Enache a lipsit de la ședința de astăzi.

CITEȘTE ȘI: Consilierii locali din Oțelu Roșu își asumă riscuri penale de dragul viceprimarului Enache!

Cum nu este obligatoriu ca în prima ședință de Consiliu Local să se aleagă viceprimarul, edilul orașului Oțelu Roșu spune că nu se grăbește și nici nu va propune el un nume, ci va lăsa la latitudinea consilierilor locali social-democrați. Luca Mălăiescu spune totuși că mizează, pentru viitorul mandat, pe un viceprimar mai tânăr:

„Mă gândesc la un viceprimar cu o vârstă până în 50 de ani, mai tânăr și chiar și consilierii locali, o să vedeți, în 2020 vor fi foarte mulți tineri promovați”, a subliniat Mălăiescu.

Reamintim că Dragoș Enache a primit din partea Primăriei Oțelu Roșu cu câțiva ani în urmă un apartament ANL, deși el făcea parte din comisia de soluționare a cererilor pentru locuințe ANL. Enache a renunțat la acel apartament la scurt timp.