FOTO/VIDEO: Descinderi la Caransebeş. Șase tineri, acuzați de trafic de droguri

Ofiţerii de la Crimă Organizată au descins în această dimineaţă în mai multe locaţii din Caransebeş şi împrejurimi, dar şi din Timişoara. Este vizată o grupare care se ocupă cu traficul de droguri.

UPDATE ora 15.00 Vindea droguri pentru a-şi salva viaţa

Primul dintre cei care au ieşit de la audieri este Căpăneanu. Procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara. Bărbatul în vârstă de aproape 50 de ani le-a mărturisit anchetatorilor că aduce cannabis din Spania şi îl plasa pe piaţa neagră pentru a câştiga bani ca să-şi urmeze tratamentul. Acesta le-a dovedit anchetatorilor cu acte medicale faptul că suferă de cancer în stadiu terminal.

 

UPDATE ora 13.30 Audieri la sediul DIICOT

La  DIICOT Caraş-Severin au început să fie aduse persoanele reţinute în această dimineaţă. Potrivit ultimelor informaţii, numărul celor audiaţi a ajuns la nouă, dar în acest moment mai sunt audiate şi alte persoane, în calitate de martori.

UPDATE ora 10.00 Șase persoane, conduse la audieri

Operaţiunea de astăzi, ,,ALCATRAZ”, a avut ca scop anihilarea unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de droguri de risc şi mare risc precum şi efectuarea de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, aşa numitele „produse etnobnotanice”. „Astăzi, cu sprijinul direct al lucrătorilor operativi din cadrul structurii de intervenţie rapidă din Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, precum şi al S.I.P.I. Caraş-Severin, au fost efectuate un număr de 9 descinderi domiciliare pe raza localităţilor Caransebeş şi Oţelu Roşu, la locuinţele unor tineri suspectaţi de astfel de activităţi infracţionale”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Concomitent, au fost demarate de către poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Timişoara activităţile de anihilare a unei alte grupări infracţionale specializate în distribuţia de droguri de mare risc, grupare care avea legături şi cu grupul infracţional din Caransebeș.

„Au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin nouă persoane faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunilor de: constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc și organizarea traficului de droguri”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Faţă de şase persoane a fost emisă ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE ora 07.00 Percheziții la Caransebeș

Una dintre percheziţiile domiciliare de pe raza municipiului Caransebeş are loc în casa familiei Găină. Poliţiştii de la Crimă Organizată caută droguri de risc şi mare risc, împreună cu câinele special antrenat pentru depistarea acestora.

Pe lângă marijuana şi haşiş, se pare că au fost descoperite şi etnobotanice. Conform zvonurile care circulă printre vecini, membrii familiei s-ar ocupa şi cu cămătăria.

 

UPDATE ora 07.25

O altă locaţie în care au descins mascaţii este un apartament din blocul A1, de pe strada Racoviţa, unde îl caută pe fiul familiei Todor, un tânăr în vârstă de sub 30 de ani. Şi aici poliţiştii au găsit droguri de risc şi mare risc.

Din ultimele informaţii, se pare că percheziţiile se desfăşoară în şapte locaţii din Caransebeş şi una din Timişoara. Descinderile s-au extins şi în trei locaţii din Oţelu Roşu.

UPDATE ora 08.30

Mascaţii au vizitat încă două locuinţe din Caransebeş situate pe strada Sarmizegetusa, aparţinând familiilor Căpăneanu şi Cătănescu.  Potrivit primelor informaţii, într-una dintre case se pare că s-ar practica şi prostituţia.