NEWS ALERT. Gruparea infracțională „Mike Security”, scoasă din spatele gratiilor! După doar cinci zile!

Curtea de Apel Timișoara a dat astăzi o nouă soluție-șoc, creierul evaziunii de 25 de milioane de lei și doi dintre locotenenții acestuia fiind puși în libertate la scurt timp după încătușarea lor.

Din cele șase persoane reținute de DIICOT Caraș-Severin în urma celor peste 70 de percheziții domiciliare, doar trei au fost prezentate judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. Viorel Pistol, patronul firmei Mike Security, Florel Tănăsie, administratorul SC PAD Consult Systems, și Olivia Matei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Caraș-Severin, dar Curtea de Apel Timișoara a dispus, în urmă cu doar câteva minute, ca inculpații să părăsească arestul.

„Ne-a fost admisă contestația, a fost respinsă propunerea de arestare preventivă și s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Noi am arătat că se poate lua și o altă măsură preventive, fiindcă nu vorbim de infracțiuni cu violență”, a precizat avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul lui Tănăsie.

gif card de energie dacus 1000x100

În cauză este un dosar penal instrumentat de DIICOT, care are ca obiect un grup infracțional organizat constituit în judeţul Caraş-Severin, specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul societăţilor comerciale cu obiect de activitate în domeniul pazei şi protecţiei de bunuri şi persoane. Sunt cercetate 55 de persoane fizice și juridice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.