NEWS ALERT. Carantină de weekend în Timișoara!

piata victoriei timisoara

Carantina de noapte se instituie din acest weekend la Timișoara, după ce incidența a sărit, pentru a treia zi consecutiv, de 4 la mia de locuitori. Aproape 400 de cazuri noi de COVID înregistrate azi în județul Timiș.

În Timișoara, Jimbolia, Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța rata de infectare este mai mare de 4 la mia de locuitori și mai mică de 7,5 la mie, informează Prefectura Timiș. De asemenea, în localitățile Bucovăț și Moravița rata de infectare a depășit pragul de 7,5 la mia de locuitori.

Potrivit prevederilor, la o rată de infectare între 4 și 6 la mie, circulația în afara locuinței este interzisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică între orele 20.00 – 5.00, cu anumite excepții. Masca este obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, precum piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale sau spitale.Magazinele por rămâne deschise, în weekend, între orele 5.00 – 18.00. În afara acestui interval este permisă doar livrarea la domiciliu.

Restaurantele și cafenelele sunt deschise între orele 5.00 – 20.00 până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu certificat COVID. Bazinele de înot și sălile de fitness pot funcționa până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Nunțile și botezurile sunt permise în interior pentru maxim 200 de persoane.