NEWS ALERT. Adrian Petrea avertizează: „Există riscul să ne desființăm! În orice moment!”

Startul ezitant de sezon al echipei de handbal a Reșiței a ridicat câteva semne de întrebare. Adevărul a ieșit la iveală, confirmat chiar de către antrenorul și patronul echipei. La HC Adrian Petrea sunt probleme financiare, handbaliștii nefiind cu salariile la zi. Situația este atât de gravă, încât existența echipei este pusă în pericol.

Cu o zi înaintea meciului de campionat cu Dunărea Călărași, antrenorul Adrian Petrea a vorbit deschis despre problemele financiare cu care se confruntă echipa sa. „Sunt întârzieri la salarii și vreau să le mulțumesc în primul rând jucătorilor că au avut și au în continuare răbdare și vin la antrenamente. Problemele personale și le lasă acasă și vin să se antreneze și la meciuri, ca să putem participa în Liga Națională. Nu neg faptul că sunt probleme, dar sunt sigur că la un moment dat în viitorul apropiat se vor rezolva. Pentru că altfel, eu, Adrian Petrea, nu eram astăzi aici. Dar într-adevăr până acum am trecut prin niște probleme care au afectat jucătorii și din punct de vedere moral și din punct de vedere psihic. Se poate să fie și aceasta cauza unei lipse de concentrare, pentru că sunt sigur că atunci când intri pe terenul de joc aceste probleme nu te afectează, te gândești strict la meci, dar undeva în subconștient ele te apasă. Nu pot să spun că în momentul în care ratezi, te gândești că nu ai luat salariul de nu știu câte luni și de asta am ratat. Nu. Exclus. Dar, poate înainte de meci, subconștientul lucrează și este normal să intervină pe timpul meciului o lipsă de concentrare”, a spus Adrian Petrea.

Antrenorul echipei reșițene a spus că o implicare a autorităților locale și județene ar asigura stabilitate și o altă stare de spirit: „Sută la sută va aduce liniștea, pentru că știți foarte bine că și finanțatorul clubului, Cristian Pătru, a declarat că îi este greu să susțină de unul singur această echipă. El face eforturi foarte mari, nu e ușor de ținut o echipă de Liga Națională. Orice parteneriat cu oricine este binevenit în cadrul clubului. Primărie, sponsori, nu contează. Noi am căutat în pauza precompetițională să cooptăm cât mai mulți parteneri, pe această cale le mulțumesc, le-am mulțumit și înainte celor care s-au alăturat, dar pentru a susține o echipă de Liga Națională ne trebuie mult mai mult.”

„Nu stau cu mâna întinsă”
Adrian Petrea avertizează la modul cel mai serios că echipa de handbal ar putea deveni istorie, dacă nu va veni cât mai rapid un sprijin. Asta nu înseamnă că cerșește sprijin financiar. „În primul rând eu nu stau cu mâna întinsă. Abordarea asta cu mâna întinsă pe mine mă lasă rece. Eu nu sunt reșițean, în primul rând. Pot să plec când vreau eu. Nu stau cu mâna întinsă la nimeni. Cine vrea și iubește sportul, poate veni alături de noi, și Consiliul Județean și Primăria Reșița. Nu stau cu mâna întinsă. În viața mea nu am stat. Nici ca sportiv, nici ca antrenor nu voi sta. Ar fi minunat ca aceste instituții (Consiliul Județean și Primăria Reșița – n.r.) să vină în sprijinul unei echipe de Liga Națională care reprezintă orașul și această zonă. Anul trecut am terminat pe un loc onorabil raportat la lotul pe care l-am avut. Este imaginea orașului pe care o ducem mai departe, prin partenerii noștri media, naționali și locali. Cu cei de la Consiliul Județean nu am avut însă o discuție concretă pe acest subiect. Am făcut o solicitare, dar nu am primit niciun răspuns până acum. Poate nu e suficient să depui o hârtie, poate e nevoie să stai cu mâna întinsă câteodată. Ar fi păcat pentru un oraș ca Reșița, cu tradiție, să nu aibă o echipă cu care să se mândrească. Dacă nu se vor concretiza discuțiile cu administrația locală și județeană, în vederea unei forme legale de sprijinire a echipei, ar putea exista riscul să ne încetăm activitatea. Riscul există în orice moment. Finanțatorul Cristian Pătru nu a cerut sprijinul pentru că stă pe un sac de bani, ci pentru că echipa are nevoie de susținere”, a mai spus Adrian Petrea.

Primarul taie de la fotbal și dă la handbal!
Într-o conferință de presă desfășurată astăzi, primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, a venit cu o veste bună pentru echipa de handbal. „Anul trecut, la Clubul Sportiv Municipal Școlar Reșița cheltuielile au fost de 1,8 milioane de lei, dintr-un buget de 2,6 milioane. Anul acesta, le-am coborât bugetul la 1,2 milioane de lei și o să observați că săptămâna viitoare, în ședința de Consiliu Local, vom transfera aproximativ 500.000 de lei către echipa de handbal. Am încercat să nivelăm implicarea Primăriei în activități sportive. Am vorbit cu Viorel Lolea mi-a promis și până acum am văzut că se ține de cuvânt, să-și reducă cheltuielile cu baza sportivă din Valea Domanului. Luăm puțin de la fotbal și transferăm o sumă însemnată la echipa de handbal a Reșiței, HC Adrian Petrea. Vom da acești bani pe proiecte”, a spus primarul Ioan Popa.

Până la concretizarea celor declarate de edil, mâine, de la ora 16, HC Adrian Petrea va întâlni în Sala Polivalentă din Reșița, pe Dunărea Călărași, în etapa a patra a Ligii Zimbrilor.