Primarul Popa ascunde gunoiul de la „Traian Vuia” sub preșul directorului Radu și dă lecții de management! Pentru că el n-are timp de sesizări! [VIDEO]

Edilul-șef al Reșiței s-a dat astăzi în spectacol, în curtea Liceului Teoretic „Traian Vuia”, pentru că în zona sălii de sport a apărut o adevărată haldină improvizată de gunoi și că haosul este la el acasă!

Primarul Popa a găsit vinovatul pentru grămada de gunoi menajer aflată în apropierea liceului, culmea, chiar pe terenul municipalității: directorul Ion Radu! Tot acesta e vinovat în opinia edilului și pentru zecile de mașini parcate în zonă, pentru clădirile-ruină sau pentru lipsa gardului care a fost odată și a barierei ce limita accesul persoanelor care nu au nicio legătură cu liceul sau căminul din curte. Nelu Popa le-a ținut adevărate lecții de management directorului Radu și administratorului liceului. Asta, în ciuda faptului că, la Primăria Reșița, au fost trimise o mulțime de sesizări prin care s-a solicitat sprijin pentru ca unitatea de învățământ să scape de gunoi și de dezordine. Cu alte cuvinte, să se prezinte ca un liceu civilizat!

leader board 728 x 90 px

„Încercăm să facem aici parcuri pentru copii, un proiect cum trebuie, și am descoperit toată nebunia asta! În primul rând trebuie să reasigurăm perimetrul, să-l închidem, să punem camere de supraveghere și pază la poartă, să nu mai poată intra alte persoane decât cele care sunt îndrituite. Din nefericire, aici e o dovadă clară de proastă administrare sau de incompetență și lucrul ăsta nu vreau să-l mai tolerez în oraș! Mă voi ocupa personal de fiecare liceu, dar primul pe care îl voi pune la punct este «Traian Vuia». Pentru că avem două cămine aici, unul în care stau studenții, și unul în care vrem să aducem elevi din alte zone din județ. Am discutat și cu domnul Adrian Doxan, m-a asigurat de suportul Inspectoratului Școlar. Nu au ce căuta mașinile elevilor în incintă! Vom amenaja afară o parcare publică, am identificat zona unde să o facem”, a făcut primarul Popa spectacol în fața camerelor de filmat.

Probabil precaut după ce a aflat cum s-a încheiat dialogul dintre primarul Reșiței și patronul firmei Avolo, directorul Radu a explicat mai pe ocolite că, dacă trebuie găsit un motiv pentru a fi îndepărtat din funcția de director, e suficient să i se spună și renunță singur. Apoi a arătat de ce s-a ajuns în situația ce-i drept scandaloasă de la „Traian Vuia”. „Curtea asta nu aparține doar Liceului «Traian Vuia», nu e doar curtea liceului. Ea trebuie administrată în comun, de noi, de Grupul Școlar, de firma privată… Toate terenurile astea și clădirile sunt ale Primăriei Reșița. Noi nu putem gestiona singuri toată zona asta. Noi, la liceu, nu avem pază deoarece avem camere de supraveghere video. Avem sistem video împrejurul școlii. În momentul în care s-a distrus acea barieră pusă de liceu, la intrarea în curte s-a terminat! Intră toată lumea, se intră cu mașini. Am avut container în spatele sălii sport, a celei vechi. I s-a dat foc!”, a explicat directorul Radu.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672792183242″]

Administratorul liceului a fost ceva mai „obraznic” și a băgat gunoiul sub preșul primarului Popa! Concret, a arătat că municipalității puțin îi pasă de ceea ce se întâmplă la Liceul „Traian Vuia”. „Nu suntem numai noi în această curte. Aici nu e pază, ar trebui îngrădit, la tomberoane vin cei care caută sticle. Noi am cosit împrejurul liceului, am îngrijit zona. Toată lumea spune că este curtea noastră, dar nu e așa. Puteți să vedeți adresele făcute de noi către Primăria Reșița. Și cu curtea, pentru gunoi, pentru toate, am făcut nenumărate sesizări. Și de când a început școala am făcut vreo trei sesizări. Și în vacanță am făcut! Am primit răspuns că se va amenaja, că se va face tot ce am sesizat, dar atunci când vor fi bani! Am primit acest răspuns de la Primărie. Și pentru pază s-a făcut solicitare. Toată lumea se plimbă cu câinii aici, se fac raliuri cu mașini, bariera nu mai funcționează. Noi am avut cartelă, s-a intrat pe bază de cartelă, acum intră cine vrea. Dacă am fi numai noi sau ar exista pază, ar fi altceva, dar așa…”, a spus administratorul liceului.

Primarul Popa a admis că, de fapt, e vorba despre o suprafață de teren ce aparține Primăriei Reșița, pe care funcționează mai multe entități. A aflat și cum a dispărut gardul împrejmuitor: când s-au tăiat conductele din vechea rețea de apă s-a dus și gardul. A luat la cunoștință și despre vizitele firmei de salubritate Bratner pentru a colecta deșeurile, vizite făcute în cel mai fericit caz lunar. A aflat și despre bariera care nu mai e, dar a ținut una și bună. „Am oprit eu o femeie de la cămin care aducea gunoiul aici. Dumneavoastră nu vă asigurați perimetrul! Colegiul Cărășan are aici un cămin și o cantină și mai e o firmă privată. Suprafața asta de teren e proprietatea Primăriei Reșița, dar el e administrat de entitățile care stau aici!”