„Netflix educaţional românesc”, în colaborare cu TVR

Social-democrații propun realizarea Programului național de învățământ – TVR Educațional – astfel încât toți elevii, prin înființarea unui „Netflix educaţional românesc”, în colaborare cu TVR, care să cuprindă atât o Platformă educațională digitală multimedia, cât și o Bibliotecă virtuală multimedia.

„PSD propune realizarea Programului național de învățământ – TVR Educațional – astfel încât toți elevii să aibă acces la lecții. Practic, noi vrem înființarea unui <Netflix educaţional românesc>, în colaborare cu Televiziunea Română, ce cuprinde atât o Platformă educațională digitală multimedia, cât și o Bibliotecă virtuală multimedia, ambele destinate elevilor, cadrelor didactice, dar și familiei”, a spus Sorin Grindeanu la lansarea programului de guvernare PSD.

Prim-vicepreședintele PSD transmite că formațiunea sa propune înființarea școlilor cu program prelungit, până la ora 16,00, unde, pe lângă programul şcolar, elevii să beneficieze de o masă caldă şi de posibilitatea a participa la activități de aprofundare a cunoștințelor.

„Obiectivul PSD este de a oferi șanse egale la educație pentru toți copiii din România. Educația este ceea mai sigură cale de ieșire din sărăcie. În primul rând trebuie stabilită o bursă de 1.000 lei pe lună pentru elevii instituționalizați, de la casa de copii dacă sunt înscriși la o unitate de învățământ preuniversitar de stat. În al doilea rând trebuie să acordăm o bursa socială de 40% din salariul minim net, respectiv 550 lei/lună, pentru copiii din familiile cu venituri mici”, adaugă Grindeanu.

În opinia lui, Educația este un alt domeniu care a fost puternic lovit de această pandemie și mai ales de „incompetența fără margini” a actualului Guvern PNL.

„Suntem singura țară din Uniunea Europeană care a închis toate școlile, deși Organizația Mondială a Sănătății ne spune să nu sacrificăm educația copiilor în lupta cu coronavirusul. De aceea le spun tuturor părinților, să vină la vot să dea jos de la putere acest guvern care crede că e mult mai simplu să interzică, să sancționeze, să închidă și acuze populația, pentru toată incompetența lor. Pandemia ne-a arătat cât de vulnerabil este sistemul nostru de învățământ, iar viitorul guvern este să rezolve rapid aceste vulnerabilități. Ce trebuie făcut? România are nevoie de un sistem de învățământ funcționa, cu școli inteligente pentru elevi inteligenți. PSD propune măsuri concrete: dotarea elevilor, studenților și cadrelor didactice cu mijloace electronice cu acces la Internet, în scopul predării în format on-line, conectarea la Internet a tuturor unităților și instituțiilor de învățământ, cu precădere a unităților din mediul rural sau mediul urban cu până la 10.000 de locuitori, precum și celor din zone izolate și/sau defavorizate, realizarea unui sistem integrat de e-Learning bazat pe o platformă open-source, cu facilități de videoconferință incluse, în paralel cu creșterea nivelului competențelor digitale ale profesorilor”, menționează Sorin Grindeanu.