Iohannis a stabilit cauza morții pacienților din Timișoara pentru care nu s-au găsit paturi ATI: comunicarea suboptimală!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Comunicarea nu a fost optimă în cazul celor șase pacienți care au murit la Timișoara, pentru că nu s-a găsit pat de terapie intensivă, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis, potrivit căruia erau locuri chiar în spitale din oraș „dar unii cu alții nu s-au întâlnit”.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat ce le recomandă directorilor de spitale pentru a nu mai fi situații precum la Timișoara, unde șase pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au murit pentru că nu s-a găsit pentru ei pat de ATI. „Sunt două aspecte aici: primul se referă la comunicarea între spitale și aici mai e loc de mai bine. Se pare, așa am fost informat în această seară, că ar fi fost loc chiar în Timișoara doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală. Sper să nu se repete aceste lucruri și în realitate nici nu este neapărat nevoie să vorbească directorii de spitale între ei, fiindcă există DSU care centralizează aceste solicitări și care se preocupă și de transportul pacienților într-un loc unde sunt paturi disponibile”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că situații de genul celor de la Timișoara sunt tratate „la modul serios” de Ministerul Sănătății și s-a văzut că „mai peste tot se mai găsesc variante pentru a amenaja noi locuri de ATI pentru românii care au nevoie”.

promovare banner maxagro

Șase pacienți infectați cu SARS-COV-2, toți cu comorbidități, au murit, luni, înainte să li se găsească un loc la Terapie Intensivă.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/