Nesimțirea cântărește 2 tone. Voluntarii i-au șters urmele, dar localnicii i-au privit din mașini de lux!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Express de Banat a relatat în premieră problemele care există în rezervația naturală Valea Mare. Cascade unice în Europa, la fel de frumoase ca Bigăr, au fost îngropate în gunoaiele aruncate în valea pârâului care trece prin localitatea Padina Matei.

Cu greu, Garda de Mediu s-a sesizat în urma materialelor publicate și a sancționat usturător primăria comunei Gârnic. Problema însă a fost că mizeria a rămas tot acolo. Voluntarii Asociației „Dunărea”  Moldova Nouă au luat atitudine și, după ce l-au tras de mânecă pe edilul-șef, în colaborare cu primăria au adunat peturile aduse de râu.

CITEȘTE ȘI: FOTO/DEZASTRU ECOLOGIC. Cascade din zone protejate de lege, îngropate în peturi. Până unde merge nesimțirea?

Acțiunea de ecologizare a durat nu mai puțin de șapte ore, iar la proba cântarului a reieșit că nesimțirea cetățenilor este de două tone.

promovare banner maxagro

voluntari_cascade_2

„Echipa de voluntari a Asociației Dunărea, formată din elevi de la liceu și coordonată de profesorul Cojoraru Victoria, merită toate laudele pentru această acțiune! Primăria Gârnic ne-a sprijinit prin logistica acordată! Sacii și mănușile au fost asigurate de Parcul Național Porțile de Fier, APM Caraș-Severin și administrația locală. A fost o muncă de Sisif, din cauza nesimțirii. Lipsa de educație a cetățenilor din Padina Matei lasă de dorit! Vom monitoriza zona mai ales că la sfârșitul lunii vom aduce primul grup de turiști prin proiectul Eco Turismul, o șansă!”, a declarat Corneliu Martin, președintele Asociației Dunărea pentru www.expressdebanat.ro.

Liderul voluntarilor care au ecologizat cascadele spune că tinerii s-au declarat surprinși de faptul că locuitorii comunei treceau cu mașini de lux, fără să fie interesați să dea o mână de ajutor. Asta, deși gunoaiele s-au adunat din cauza nepăsării.

„Dar pasiunea și dragostea pentru natură au învins nesimțirea și lipsa de educație a oamenilor din Padina Matei! Este o lecție dată de voluntarii-elevi ai Asociației Dunărea Moldova Nouă”, a concluzionat Martin.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/