Nelu Popa vrea super parc de 7 hectare în fosta zonă industrială Mociur! Cumpără teren la preț de chilipir!

Primarul Reșiței încearcă să pună în valoare fiecare bucată de teren pe care odinioară duduiau furnalele sau se făceau construcții de mașini, iar astăzi înseamnă doar ruine, rugină și bălării. Pe o astfel de locație vrea să amenajeze un parc imens, cu tot ce înseamnă zone de relaxare și recreere.

Pe lângă terenurile și imobilele ce aparțin UCMR-ului, dar de care uzina se poate lipsi și pe care Primăria Reșița le poate obține fără niciun leu, într-o compensare în trei cu Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, edilul-șef a pus ochii și pe alte terenuri pe care municipalitatea le poate achiziționa fără mari eforturi. Avem 7 hectare de teren în Mociur pe care o firmă le scoate la licitație a cincea oară. De la 3 milioane de euro au ajuns să ceară 600.000 de euro. Firma Magister a scos la licitație fosta Eurometal și mai multe terenuri. Vă voi solicita să cumpărăm noi aceste suprafețe de teren importante pentru oraș, dar mai sunt alte șapte hectare ale unei firme turcești. Se fac 14! Vă voi solicita să cumpărăm noi aceste terenuri și atunci chiar putem face ce dorim noi acolo. Putem face parcuri și tot ce dorim, le-a spus primarul Popa consilierilor locali.

Zona Mociur ar putea deveni în scurt timp, dacă intențiile primarului se concretizează, dacă vor fi susținute de Consiliul Local, cea mai interesantă din oraș. Și asta pentru că, foarte aproape, pe terenul fostului CET, a început deja construirea unor supermarket-uri, iar municipalitea va lega zona cu centrul orașului printr-o spină verde și cale rutieră nouă, pe celălalt mal al Bârzavei. E vorba de un teren de 6 hectare și de o hală nouă a firmei Eurometal, care e în insolvență, de câteva mii de metri pătrați. Eu cred că la nivelul ăsta de cotație Primăria are obligația să intervină și să achiziționeze din piață aceste terenuri. Vom încerca să facem un PUZ, dar altceva decât industrie. Dorim să salvăm tot ce e mic în piață, să salvăm puțin prețurile. S-a plecat de la 3 milioane de euro acum vreo doi sau trei ani, iar prețurile au scăzut la 600.000 de euro. Eu cred că la nivelul ăsta de cotație Primăria are obligația să intervină în piață și să achiziționeze aceste terenuri. După ce le luăm, vom face un PUZ, vom propune alte funcțiuni pe acel teren, a detaliat Nelu Popa.

leader board 728 x 90 px