Diploma de excelenţă pentru Nelu Popa

Pârtia de schi şi tot ceea ce omul de afaceri cunoscut drept Nelu Tăieţelu a făcut la Văliug nu au rămas neobservate. Poate doar în Caraş-Severin!

Urbaniştii din România, prin Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest, au conferit Societăţii Comerciale Casa Baraj Diploma de Excelenţă în domeniul regenerării regionale pentru iniţiative private prin promovarea sportului de iarnă ca urmare a punerii în funcţiune a pârtiei de schi Semenic – Văliug. Pârtia de schi Casa Baraj a fost inaugurată anul trecut, dar investiţiile au continuat şi, după cum a promis Nelu Tăieţelu, vor căpăta o amploare şi mai mare în viitor. Aseară, la baza pârtiei, s-a deschis barul Apreski Casa Baraj, un local original şi de bun gust. Barul a fost amenajat din lemne de foc pregătite ca pentru şemineu, iar pe jos se află cărămidă refractară din cuptoarele în care la Reşiţa se topeau cândva zeci de mii de tone de oţel.

„Astfel de activităţi sunt necesare în dezvoltarea regiunii noastre. Prin perseverenţa acestui om am văzut că lucrurile se mişcă, se schimbă şi în niciun caz nu se degradează. Ceea ce a realizat până în prezent, este doar începutul. Aici poate fi o destinaţie de schi internaţională, la fel ca afară. Alte trei potenţiale pârtii de schi pot fi puse în funcţiune“, a declarat arhitectul Radu Radoslav, cel care i-a înmânat distincţia lui Nelu Popa.

Cel mai bogat om din Caraş-Severin le-a vorbit oamenilor prezenţi la festivitate despre începuturile acestei investiţii, despre vizita în Austria pentru a “fura” idei, dar şi despre piedicile ce i-au fost puse în realizarea proiectului. “Telescaunul am fost nevoit să-l tai. El avea iniţial o lungime aproape dublă decât acum. Pot urca 1.200 de persoane pe oră, dar dacă am montat întreaga instalaţie ar fi fost o capacitate de transport de aproape 3.000 de persoane pe oră”, a spus Nelu Tăieţelu.

Pârtia se prezenta aseară în condiţii excelente. După un vin fiert servit în barul Apreski cu ocazia inaugurării, iubitorii sporturilor de iarnă s-au distrat de minune pe pârtie, la lumina nocturnei.

Comments

  1. cristina says:

    Felicitări domnului Popa!