Excursii în Țara lui Moș Crăciun

Pentru că personajul principal al sărbătorilor de iarnă este bătrânul cu barbă albă ce aduce cadouri copiilor cuminți în noaptea de Ajun, mulți preferă să nu-l mai aștepte pe Moș Crăciun acasă, ci să se ducă după el în fermecata Laponie.

Excursiile în Laponia de Crăciun au devenit o obișnuință printre români, dar și printre cărășeni. Pentru că agențiile de turism vin cu oferte greu de refuzat pentru doritori, mulți iau decizia să sărbătorească zilele de Crăciun printre reni, spiriduși și soții Crăciun.

Oferta prezentă în agenții depășește 1000 de euro de persoană pentru un sejur de cinci zile. Acele cinci zile, însă, sunt de poveste, așa cum doar în filme s-a mai văzut. Din pachet fac parte mai multe întâlniri cu Moș Crăciun, plimbări prin satul său, iar cei care doresc pot să plătească în plus pentru alte excursii extra, cum ar fi o vizită la ferma de reni a lui Moș Crăciun, o plimbare cu sania trasă de Husky sau un safari pe zăpadă cu snowmobile-ul și pescuit la copcă.

Unde se află Țara lui Moș Crăciun

Străbătută de Cercul Polar, Laponia este aproape o țară în sine. Cuprinde o treime din suprafața Finlandei și se întinde între Rusia, Suedia și Norvegia. Este cunoscută în întreaga lume ca „Țara lui Moș Crăciun”, locul magic unde alături de spiriduși, Moșul pregătește cadourile pe care le trimite în seara de Ajun copiilor de pretutindeni, străbătând lumea în sania trasă de reni. Cei mici îi pot scrie tot timpul anului lui Moș Crăciun, scrisori care ajung la Biroul Poștal din Korvatunturi.

Acest gen de excursii, într-o lume magică desprinsă din cele mai frumoase povești, pot transforma Crăciunul într-o experiență de vis.

Foto travelwithasmile.net