Nelu Popa nu se lasă! Cu sau fără bani de la Bruxelles, proiectul cu funicularul Reșiței trebuie transformat în realitate!

Proiectul privind modernizarea funicularului reșițean, în vederea transformării acestuia într-un obiectiv edilitar și de interes turistic, își urmează cursul, chiar dacă nu va mai exista o finanțare europeană, așa cum și-a dorit inițial municipalitatea. Primarul Ioan Popa a precizat că, deși a fost bine punctat, proiectul nu a obținut acceptul de la Bruxelles pentru o finanțare.

Cu toate acestea, există o nouă oportunitate, aceasta fiind legată de Agenția de Dezvoltare Regională Vest. „În discuțiile din ultimele săptămâni cu ADR și directorul Sorin Maxim, am fost puși în situația de a face câteva fișe de proiecte pentru perioada 2021-2027 și avem promisiunea fermă că, pe secțiunea de mobilitate urbană, se va finaliza reconversia funicularului. Este vorba de piste de biciclete în planul superior, cu o promenadă în zona în care actualmente se află vechea plasa metalică, cu lifturi, elemente de distracție, tiroliană, cu bungee jumping și parc de aventură. Am răsuflat ușurați, pentru că era un proiect destul de complex și de costisitor care ajunge deja la șase milioane de euro, așa cum ne-a anunțat Oana Stănescu (arhitecta reșițeană stabilită în SUA, autoarea proiectului). Din această sumă, patru milioane de euro sunt doar elementele de punere în siguranță a funicularului pentru că normativele la vânt și cutremure sunt diferite de cele din anii ’50”, a ținut să clarifice lucrurile primarul Popa.