Torma clarifică nenumăratele tentative de părăsire a scaunului de primar. Mai are planuri de „evadare”?

Câștigător al alegerilor locale în 2016 din partea PNL, Adrian Torma, venit din mediul de afaceri direct în fotoliul de primar, a reușit să se remarce ca fiind poate cel mai eficient edil al orașului de la malul Dunării. Renunțând la business pentru administrația publică locală, Torma a avut nenumărate momente în care și-a dorit să renunțe la fotoliul de primar, lucru care efectiv i-a stupefiat pe cetățeni. Cu toate acestea, motivele au fost cât se poate de simple, spune acesta: sistemul birocratic și obediența politică, lucruri neîntâlnite în mediul privat.

„Experiența din mediul privat mă obligă de multe ori sau mă face să-mi fie rușine de lipsa de a putea rezolva anumite probleme. În administrația publică trebuie să îți asumi lucrurile, chiar și pe acelea pe care nu ai putut deloc să le realizezi, deși tu ai avut variantă, ți-ai dorit din tot sufletul, ai făcut tot ce ai putut ca primar, ai socializat cu toți factorii politici și ai împins lucrurile la maximum. Eu nu am fost, nu sunt un om politic și nu îmi doresc neapărat să mă transform într-un om politic care face anumite promisiuni, nu e capabil să le ducă la finalitate și ulterior revine cu ele ca și cum nu s-a-ntâmplat absolut nimic. Ei bine, această lipsă de experiență politică m-a făcut de multe ori să spun: «Domnule, nu sunt în stare să-mi duc lucrurile la finalitate, mai bine mă duc acasă». Nu trebuie să-mi spună cetățenii acest lucru. Clar, neputința de a rezolva anumite probleme a stat în spatele tentativelor de părăsire a scaunului de edil-șef”, a explicat Adrian Torma.

Șeful administrației publice locale de la malul Dunării dă de înțeles că pornirile de a demisiona nu au reușit să atingă materializarea tocmai datorită suportului oferit de către cei din jur. În plus, mai adaugă acesta, e mare lucru pentru un politician să scoată la iveală public ceea ce îl deranjează și îl împiedică decât să țină totul sub preș, doar de frica celor care guvernează pe motiv să nu supere pe cineva ca ulterior proiectele pentru comunitate să se transforme într-un adevărat fiasco:

„Colegii din primărie, dar și cei din spectrul politic, de la toate partidele, m-au încurajat de fiecare dată spunându-mi că inclusiv ei au trecut prin astfel de momente în care și-au dorit să lase totul din cauza dezamăgirilor. Singura diferență între mine și cei care trec prin această traumă este faptul că nimeni nu a îndrăznit să spună public lucrurilor pe nume. Cunosc primari, la al doilea, la al treilea mandat, care și acum sunt dezamăgiți de lentoarea birocratică și de obediența politică în care ne învârtim, iar dacă nu zici: «Sărut mâna» celui care e la butoane în acel moment, te afli în poziția în care degeaba vrei tu dacă nu poți face anumite lucruri”.

Dacă nu-i de-al nostru, jos cu el

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Marea supărare a lui Adrian Torma se referă la faptul că, în ultimele trei decenii, clasa politică nu a înțeles că totul se face pentru oameni și nu pentru culoarea politică, cea din urmă fiind, de cele mai multe ori, dușmanul numărul unu al popoarelor:

„Liderii politici din România încă nu au înțeles că rolul nostru este să livrăm și să uităm de orgoliile și mândriile personale și acolo unde găsim un om politic, chiar de altă culoare, care îşi dorește să facă anumite lucruri, trebuie să-l sprijinim să-și ducă anumite proiecte la finalitate”.

Torma nu renunță la primărie! Motivele: munca și proiectele depuse pentru comunitate

„M-au ținut în picioare și multe variante de depunere a proiectelor europene. Sincer, de multe ori mă gândesc în momentele de derută, când aș vrea să mă las, la câtă muncă s-a depus pentru aceste proiecte europene și acum, cu toată sinceritatea, cei pe care îi văd ridicându-se ca viitorii candidați, pe niciunul nu l-am văzut activ din punct de vedere al proiectelor europene. Au depus unul și au avut impresia că au făcut minuni de vitejie. Noi avem multe proiecte în implementare. Sunt șapte astfel de proiecte. Așa cum se știe, în curând vom începe bazinul de înot pe CNI, avem spitalul – tot pe CNI, avem încă două proiecte în precontractare, trei în evaluare, aproape de semnare, acum vom depune pe COVID-19 (dotarea ATI). Sunt destule proiecte la care nu aș fi dezamăgit dacă altcineva ar tăia panglica, dar sincer nu văd pe niciunul dintre candidați să înțeleagă despre ce vorbesc. Sunt totuși două limbi diferite. Limba română pe care eu o folosesc cunoscând ceea ce se-ntâmplă astăzi în administrația locală, nicidecum cea din urmă cu opt sau doisprezece ani. Acest lucru mă motivează, dincolo de toate greutățile, neputințele și dezamăgirile. Evident că s-au realizat mult mai multe lucruri decât în oricare mandat al celor care au condus orașul Moldova Nouă”, a mai dat de înțeles primarul orașului din Clisura Dunării.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/