Nelu Popa: „Nu poate fi 1 la sută din populația Reșiței cu handicap!”

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, l-a obligat pe primarul Popa să verifice lista persoanelor cu handicap! Se impune o reevaluare, a descoperit o mulțime de dizabilități ciudate!

Plasarea către administrațiile locale a responsabilității plății indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap și însoțitorii acestora l-a speriat serios pe primarul Reșiței. Din primele socoteli, bugetul orașului va suferi o gaură de aproximativ 1,5 milioane de lei! Totodată, edilul-șef a rămas consternat de numărul mare al persoanelor cu certificat de handicap, precum și de diagnosticul acestora.

„Reșița are circa 800 de persoane cu handicap, înseamnă că 1 la sută din populația orașului are handicap! Partea tristă este că Primăria nu are măsuri prin care să verifice acest lucru. Eu am făcut personal niște verificări. Sunt foarte multe persoane care au atacuri de panică, depresii și eu mai știu ce boli din astea ciudate. Eu personal solicit să mi se dea posibilitatea de a face niște reexaminări serioase. Nu poate fi 1 la sută din populația orașului cu handicap! Dacă se întâmplă mizeria asta, sper să putem face o verificare serioasă, pentru că avem semnale clare că aceste evaluări s-au făcut cu o ușurință foarte mare!”, a afirmat Nelu Popa.