Nelu Popa îi trimite pe plantațiile de la marginea orașului pe asistații social din Reșița!

Primarul Reșiței vine din mediul de afaceri, știe cum se câștigă banul și tocmai de aceea le-a pregătit o surpriză celor care s-au obișnuit să stea la mila statului!

Popa a dezvăluit pentru expressdebanat.ro că a găsit soluții prin care să descurajeze nemunca și statul cu mâna întinsă. „Asistații social nu sunt plătiți direct din fondurile Primăriei, sunt plătiți din fonduri guvernamentale. Ăsta este și un motiv pentru care, atunci când eu am ridicat problema faptului că sunt mulți asistați social în Reșița, directorii de direcții și șefii de servicii au zis că sunt plătiți de la București. Oameni buni, de la București sunt plătiți din cotele defalcate de TVA, deci, de fapt, sunt plătiți tot de noi, dar nu direct”, a explicat edilul-șef.

Vreau să facem în zona Secu-Cuptoare plantații de meri, cătină, mure, zmeură. Vreau să îi duc pe aceste plantații să lucreze frumos, să adune. Cine vrea, Cine nu …  – Nelu Popa, primarul municipiului Reșița

În consecință, Popa spune că a făcut tot ce i-a stat în putință și că e foarte atent cu asistații social, pentru că aceștia trebuie să presteze anumite ore de muncă în folosul comunității. „În fiecare zi, la ora 8, dacă veniți în fața Primăriei îi veți găsi încolonați, pregătiți să meargă pe trasee: curăță șanțuri, decantoare de apă pluviale, sapă, tund iarba. Mai am o surpriză pentru ei care se va întâmpla curând. Vom crea o întreprindere socială sau chiar două, pe fonduri europene, pe programele de incluziune socială, iar acum creionăm proiectul de finanțare europeană în care vom angaja, cu prioritate, acești oameni. Atunci când ei vin și spun «dați-mi bani că nu am», le spun «du-te și lucrează». Îmi răspund «nu găsesc, nu mă angajează nimeni». Când voi avea două întreprinderi sociale o să le spun «nicio problemă, vino la mine, am de lucru pentru tine», a dezvăluit Nelu Popa.

Dacă asistații social refuză vreun job, atunci aceștia nu mai pot să primească ajutor social.