Managerul Teatrului de Vest Reşiţa, de-a dreptul şocat de Radio Timişoara! „Am primit o comoară!“

Radio Timişoara a făcut o donaţie importantă, săptămâna aceasta, Teatrului de Vest Reşiţa, ne-a informat Florin-Gabriel Ionescu, managerul instituţiei de cultură reşiţene.

Constând într-o colecţie de 241 de cărţi de specialitate, donaţia face parte din cadrul proiectului „Badea Cârţan – Ai carte, ai parte”, iniţiat în anul 2000. În cuprinsul proiectului, Radio Timişoara a donat peste 215.000 de cărţi în ţară şi în străinătate. În afara graniţelor ţării, donaţiile au fost făcute în special către comunităţile de români. În ţară, cele mai multe cărţi au fost donate către şcoli, însă, un segment al acestui proiect se ocupă de donarea unor cărţi de specialitate către diferite instituţii de cultură.

În acest sens, Radio Timişoara a donat cărţi teatrelor din Oradea şi Arad, după care, acum, a venit rândul Teatrului de Vest Reşiţa. Reprezentantul Radio Timişoara, care a sosit cu volumele la Reşiţa, redactorul Radu Ciprian Pop, a precizat că a adus, în principal, cărţi de teatru şi că acţiunea de la Teatrul de Vest se va repeta.

Pentru managerul Teatrului de Vest Reşiţa, Florin-Gabriel Ionescu, şi pentru instituţia pe care acesta o conduce, sărbătorile de iarnă au venit astfel mult mai devreme şi într-un mod neaşteptat. „Vă spun sincer că, iniţial, am crezut că vom primi tot felul de cărţi de care, poate, cineva vrea să scape şi de care nici noi nu aveam nevoie. Dar, ce am primit noi aici este o comoară! Sunt cărţi de dramaturgie, autori români şi străini, culmea, chiar volume ale unor dramaturgi despre care mă întrebam cum putem face rost! În plus, sunt cărţi excepţionale de teorie a teatrului, de critică, de istorie a teatrului! Am primit chiar manuale de artă teatrală! Mulţumim Radio Timişoara pentru această frumoasă surpriză, pentru această bogăţie pe care ne-au dăruit-o!”, a declarat Florin-Gabriel Ionescu.