Nelu Popa: „E inadmisibil să îi ceri unui om să aducă două milioane de euro de acasă și să execute patru ani de închisoare!”

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Condamnarea la patru ani de pușcărie a fostului președinte al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc, într-un dosar al cărui obiect este finanțarea echipei de fotbal de pe Bega, este considerată drept aberantă de către edilul-șef al Reșiței.

Nelu Popa a criticat, cu ocazia vizitei lui Ionuț Lupescu și Cristian Chivu la Reșița, legislația actuală privitoare la finanțarea cluburilor sportive de către administrațiile publice locale sau județene. Și a dat și un exemplu care, în opinia sa, descurajează foarte mulți primari sau președinți de consilii județene să susțină financiar activitatea cluburilor sportive.

„Noi la ora asta suntem ușor bolnavi ca și națiune. Astăzi există un președinte de Consiliu Județean condamnat la patru ani de închisoare cu executare și obligat la plata a 2 milioane de euro pe care trebuie să le aducă de acasă! Un om deosebit pe care eu l-am cunoscut personal și pentru care am numai cuvinte de apreciere, un om de caracter, Ostaficiuc. Ce greșeală a făcut?! A finanțat clubul Politehnica Timișoara. E inadmisibil să ajungi să ceri unui om să aducă bani de acasă pentru că acum zece ani a finanțat clubul de fotbal al orașului. E inadmisibil! Bineînțeles atunci că marea majoritate a primarilor se feresc. Lucrurile trebuie să fie foarte clare, să nu mai există interpretare”, a spus primarul Reșiței.