Vreme deosebit de rece, ninsori însemnate și vânt puternic. Județul Caraș-Severin intră sub COD PORTOCALIU!

Deși luna martie se apropie de final, iarna nu se lasă dusă. Ba mai mult, lucrurile se agravează începând de astăzi. Temperaturile vor deveni tot mai neprietenoase, ninsorile vor fi abundente, iar vântul va viscoli zăpada.

25 de județe din partea de sud a României intră astăzi, la ora 15.00, sub atenționare COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece. Începând cu ora 23.00, pentru județul Caraș-Severin vremea se înrăutățește și mai tare, odată cu intrarea în vigoare a unui COD PORTOCALIU. „În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h și temporar 65-70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității”, anunță meteorologii. Codul portocaliu rămâne în vigoare până vineri, la ora 15.00.

De sâmbătă, vremea se va încălzi ușor, astfel că temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 13 grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul valorilor de 1-3 grade.