Nelu Popa deschide poarta haldinei! Pentru gunoiul din tot județul!

Primul document pe care noul primar al Reșiței îl va semna astăzi, imediat după depunerea jurământului și intrarea efectivă în drepturi, am aflat pe surse, ar fi revocarea dispoziției date de Ioan Crina, prin care agenții Poliției Locale s-au transformat în paznici ai platformei pe care se descarcă deșeurile menajere din tot județul!

Practic, odată ce Popa va semna încetarea dispoziției respective, toate localitățile județului vor ieși din criza gunoaielor. De o săptămână, fiecare administrație publică și fiecare operator de salubritate încearcă să ascundă gunoiul sub preș. Și asta, pentru că nu îl mai pot transporta pe platforma de la Lupac. Societatea Green Ecobauer nu a mai primit de vinerea trecută niciun transport pentru că la poarta platformei există, 24 de ore din 24, un echipaj al Poliției Locale Reșița, care interzice accesul pe platformă al mașinilor încărcate cu gunoi. Totul, ca urmare a unei dispoziții date de Ioan Crina! În aceste condiții, operatorii din județ s-au văzut puși în imposibilitatea de a mai ridica gunoiul de sub nasul cetățenilor. „Poliția e tot acolo, nu ne dă voie să primim nicio mașină pe platformă. Cărăm în fiecare zi câte trei patru tiruri de deșeuri, dar nu mai intră nimic de o săptămână. E vorba de tot județul, mai puțin Oțelu Roșu, și de la Caransebeș până la Bucova!”, a explicat directorul Green Ecobauer, Sorin Simescu.

„Pentru Bocșa, problema gunoiului e foarte gravă. Noi nu mai putem ridica gunoiul din oraș, deși suntem cu plățile la zi. Nu avem nicio datorie! Nu mi se pare normal ce se întâmplă! Știu că și în celelalte localități e la fel, dar nu putem lăsa gunoiul în tomberoanele arhipline acum, în toiul verii, pe temperaturi de 35 de grade!”, a tras un semnal de alarmă primarul Bocșei, Eugen Cismăneanțu.

Comitetul pentru situații de urgență, întrunit ieri, a dezbătut această problemă și a căutat soluții. Problema s-ar rezolva foarte simplu, dacă SC Green Ecobauer ar semna un nou contract cu operatorul de salubritate din Reșița, SC Brantner, iar prima societate ar transporta mai des gunoiul de pe platforma de la Lupac către deponeul final. Lucru pe care firma lui Simescu l-ar face, cel puțin așa garantează acesta, numai cu o condiție: ca plățile să se facă într-un termen rezonabil, altfel, activitatea firmei sale urmând să se blocheze. „Brantnerul nu vine la nicio negociere, corespondăm pe mail. Ei invocă faptul că primăria nu le-a plătit subvenția pe aprilie și că nu-mi mai pot plăti mie până nu încasează subvenția. Eu sunt o firmă mică, am plăți zilnice de făcut, nu pot aștepta atât de mult după ei. Acolo e de fapt problema”, s-a spălat Simescu pe mâini.

Situația începe să fie disperată, atât în Reșița, cât mai ales în alte localități ale județului. Ioan Popa, care astăzi va deveni oficial primarul municipiului, are însă soluția de moment care să salveze situația. Sursele Express de Banat susțin că platforma betonată de la abatorul de la Moniom va obține astăzi autorizație de mediu, pentru că acolo se lucrează la rigolele absolut necesare, care împiedică apa ce spală deșeurile să se infiltreze în pânza freatică, astfel că transbordarea deșeurilor din Reșița e rezolvată. Și tot astăzi, imediat ce-și va intra în drepturi, Ioan Popa va anula dispoziția dată de Ioan Crina, adică va retrage Poliția Locală de pe platforma de la Lupac, Green Ecobauer putând astfel să primească din nou gunoi din tot județul!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/