Neînțelegeri în cadrul pregătirilor pentru Embargo Fest! Trupa Implant pentru Refuz… refuzată!

1000x100 (5)

Festivalul Embargo Fest aduce, pe lângă cultură și diversitate, tensiuni între parteneri și artiști! Radio România refuză să se asocieze cu festivalul, din cauza trupei Implant pentru Refuz! Atât membrii trupei, cât și organizatorii festivalului se declară șocați de cele întâmplate: „Încă nu ne vine să credem!

Cea de-a doua ediție Embargo Fest se va desfășura în perioada 16-19 mai, în comuna Dudeștii Vechi, din județul Timiș, în cadrul căreia vor concerta peste 50 de artiști din România, Serbia, Bulgaria și Ungaria. Organizatorii evenimentului s-au confruntat anul acesta însă cu o situație mai puțin plăcută, care anulează în totalitate ideea de exprimare liberă artistică, reprezentativă pentru orice festival care întrunește domeniile artei. Aceasta se referă la refuzul Radio România, unul dintre partenerii festivalului, de a de a difuza un spot de promovare din cauza trupei Implant pentru Refuz, care, potrivit biografiei, a lansat albumul „Permis port – Sinucidere”.

Noi, ca organizatori, am avut un spot radio la Radio Timișoara, partener cu care am colaborat și anul trecut. Am înaintat o cerere de parteneriat. Datorită colaborării din trecut, au dat drumul la spot. A venit răspunsul la cererea de parteneriat. Un refuz. Justificarea era că domnul Octavian Horvath «Vita» a scos în 1997 un album cu numele de «Permis port – Sinucidere». Pe ei i-a deranjat că în spotul de radio care are 35 de secunde apare Implant pentru Refuz. Între timp, domnul Mihai Anghel, directorul Radio Timișoara, a dat el semnătura peste cei de la București și astăzi spotul a intrat din nou”, a declarat Răzvan Munteanu, organizatorul festivalului Embargo Fest.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Solistul trupei Implant pentru Refuz comentează reacția Radio România, contrariat fiind de cele întâmplate. „Prima dată am crezut că e o glumă. Primul impuls a fost să-mi iau carnetul de utecist și să-l ard. Sau să fug din țară. La aproape 30 de ani de la Revoluție să primești așa o veste nu e deloc un lucru plăcut. Bănuiesc că e un exces de zel, probabil se apropie alegerile și fiecare încearcă să-și facă lucrul cel mai bine. Nu pot să cred că se reintroduce cenzura. Sper să nu se repete situația. Să nu ajungem să dicteze un radio unui festival ce trupe să cheme la eveniment”, a declarat solistul trupei Implant pentru Refuz, Octavian Horvath „Vita”.

Pe lângă concerte, vor exista o sumedenie de activități: zboruri ancorate cu balonul, proiecţii de film, spectacole de teatru pentru copii şi adulţi, ateliere de circ, dezbateri pe teme ecologice, parc de distracţii, târg de produse bio și alte activități ale sponsorilor și  partenerilor.

banner 970 x 250