Liberala Alina Gorghiu susține modificarea vârstei legale de votare: „Am mare încredere în generația tânără, mai mult decât în generația mea”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Alina Gorghiu crede că în România vârsta legală pentru a vota ar trebui să devină cea de 16 ani, față de 18, cât este legiferat în prezent. Deputata PNL de Timiș consideră că vremurile permit o asemenea mutare, întrucât tinerii au deja discernământ și responsabilități legale încă de dinainte de majoratul clasic.

Gorghiu spune că PNL va organiza dezbateri în acest sens după alegerile europarlamentare. „Scăderea vârstei de vot la 16 ani nu este o noutate. Din păcate, în România dezbaterea nu se face niciodată în termeni serioși. Tot timpul folosim această marjă pentru a capta atenția generațiilor tinere, dar nu concretizăm prin măsuri această dezbatere. Cred că această idee, care nu a avut multe șanse de reușită în anii anteriori, a ajuns la maturitate. Voi propune PNL să aibă o dezbatere serioasă cu tinerii de 16-18 ani pe această temă”, a precizat Gorghiu.

1000x100 (4)

Întrebată dacă e de părere că la 16 ani tinerii au suficient discernământ pentru a conta în alegerile politice, liberala a precizat că la 16 ani, în România, oamenii au răspundere penală, dreptul de muncă și de a se căsători, în anumite condiții, or, sunt suficient de responsabili și pentru vot. „Ai discernământ de la 14 ani, nu de la 16 ani. Cred că societatea europeană a evoluat foarte mult și e dinamică, una cu care trebuie să ținem pasul. La 16 ani poți să votezi în deplină cunoștință de cauză, dacă te pregătești pentru așa ceva. Am mare încredere în generația tânără, mai mult decât în generația mea, care a fost pervertită”, a precizat Gorghiu, născută în 1978.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/