Negocieri intense pentru viitorul viceprimar al Oraviţei. Liviu Almăşan: „Domnul primar nu are asigurat nimic! Sperăm ca viceprimarul să fie ales din partea noastră, a opoziţiei”

Chiar dacă săptămâna trecută primarul Dumitru Ursu a depus jurământul pentru un nou mandat la cârma orașului de pe Valea Carașului, lucrurile în privința viitorului viceprimar rămân incerte și sub umbrela misterului. Deși unele voci dau de înțeles că actualul edil ar fi bătut palma cu Marțian Lepa, profesor titular al Școlii Gimnaziale „Romul Ladea”, reprezentantul Pro România, Liviu Almășan, atrage atenția că toate informațiile aruncate în spațiul public nu sunt altceva decât vorbe în vânt menite să creioneze o stabilitate a edilului-șef când, de fapt, situația reală este cu totul alta.

Principalul adversar al primarului în exercițiu cu ocazia alegerilor din 27 septembrie, omul de afaceri Liviu Almășan a subliniat, încă de la aflarea rezultatului de la urne, că va purta discuții atât cu liberalii, cât și cu oamenii conduși la nivel județean de Ionuț Popovici pentru a crea o opoziție constructivă în cadrul Consiliului Local din Oravița, asta pentru ca social-democrații să nu întrunească o majoritate în detrimentul cetățenilor la masa decizională, așa cum s-a întâmplat în mandatul trecut, când PSD a obținut un număr de unsprezece mandate.

„Noi purtăm în continuare discuții pentru a crea o majoritate în Consiliul Local și pentru o opoziție constructivă. Am discutat atât cu cei de la PNL, cât și cu cei de la PMP și, în principiu, am ajuns la o concluzie, doar că, știți prea bine, în politică, lucrurile se pot schimba de pe o zi pe alta. Așadar, așteptăm ziua stabilită pentru alegerea viceprimarului și atunci vom avea o discuție finală. Sperăm ca viceprimarul să fie ales din partea noastră, a opoziției.”, a explicat consilierul local pentru expressdebanat.ro.

leader board 728 x 90 px

Dacă în tot acest timp a existat o apropiere în vederea negocierilor din partea PSD, alesul local a ținut să precizeze: „Nu am purtat discuții cu social-democrații vizavi de viitorul viceprimar. Cei de la PSD nu au făcut niciun pas să ne abordeze. Am discutat doar cu cei din opoziție. Repet, se pare că au fost de acord. În ceea ce privește vorbele despre asigurarea scaunului viceprimarului de către actuala administrație, vreau să vă spun că domnul primar nu are asigurat nimic”.