Need for Lead – Oportunități de dezvoltare personală și profesională pentru persoanele cu dizabilități și familiile acestora

need for lead
1000x100 Cuib de vise 1000x100

Asociația Nevo Parudimos implementează, în perioada 1 noiembrie 2021 – 1 noiembrie 2023, proiectul Need for Lead, în calitate de partener.

Pandemia COVID-19 a avut consecințe grave și de lungă durată pe tot globul, îndeosebi pentru grupurile marginalizate, mai ales pentru persoanele cu dizabilități, pentru părinții și familiile acestora. În timpul și după perioadele de izolare din diferite țări, membrii familiilor persoanelor cu dizabilități au fost nevoiți să stea acasă, lucru ce a dus în unele cazuri la pierderea locului de muncă și la probleme financiare. Mai mult, fenomenul a dus în unele situații la depresie și probleme mentale ale membrilor familiei persoanelor cu dizabilități, dar și la excluziune, în contextul în care pandemia a accelerat semnificativ tendința de digitalizare, iar aceste familii nu au reușit să țină pasul.

Luând în considerare toate aceste aspecte, a fost conceput proiectul de față care își propune să abordeze și să prezinte soluția la două nevoi identificate:

– Elaborarea unui Ghid (Metodologie) de adaptare mentală a membrilor familiei grupurilor defavorizate (se va crea un spațiu pentru dobândirea de noi cunoștințe și abilități pentru lucrătorii sociali și comunitari, voluntari, educatori. Aceste cunoștințe și abilități vor ajuta la transformarea modului de gândire a membrilor familiilor persoanelor cu dizabilități).

– Găsirea de soluții privind angajarea online care va presupune oferirea de instruire pe diferite profesii online care să ofere spațiu, timp și flexibilitate fiecărui părinte.

STPT job 1000x200

Acest proiect este considerat ca fiind o punte între persoanele cu dizabilități și familiile acestora și întreaga comunitate națională, locală și chiar internațională, prin utilizarea tehnologiilor digitale.

Acest proiect vizează, în egală măsura, ca și beneficiari: membri ai familiilor persoanelor cu dizabilități; adulții care se confruntă cu excludere din cauza schimbărilor generate de pandemie și a discrepanței dintre ofertele educaționale și cerințele pieței; instituții locale care se străduiesc să îmbunătățească calificarea și să crească capacitatea comunităților de a accesa noi locuri de muncă (de exemplu, centre sociale, academii, centre de locuri de muncă, voluntari, ONG-uri etc.); formatori și educatori (deoarece proiectul va oferi formare pentru formatori); lucrători sociali și comunitari, factori de decizie (deoarece proiectele urmăresc să furnizeze cunoștințe privind digitalizarea și sprijinul mental al societăților vulnerabile); organizații locale, instituții și organisme publice care se ocupă de persoanele cu dizabilități; alte părți interesate relevante (asistenți sociali, activiști etc).

Oferind persoanelor cu dizabilități și familiilor acestora oportunități de a-și dezvolta competențele digitale, abilitățile creative, cunoștințele despre oportunitățile de a fi incluse în societate, acest proiect sprijină implicarea lor concretă în activități sociale, culturale și acțiuni economice. Ca rezultat, acest proiect va contribui la promovarea unei imagini pozitive a Planului de digitalizare în Europa.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/