Clădiri anonime – publicitate la minut! „Domnule primar, aici să vă țineți dumneavoastră evenimentele”

izgar sorin mocan

Se spune adesea că reclama e sufletul comerțului. Desigur, depinde de reclamă, fiindcă un fapt negativ atrage după sine o altfel de publicitate. La acest gen de marketing s-a gândit și un localnic dintr-un sat cărășean.

Priviți cu atenție fotografia și observați ce remarcă a făcut un cetățean cu spirit civic. Nemulțumit de aspectul clădirii, acesta a lăsat câteva mesaje scrise pe un ton ironic, pe peretele presupusului Cămin Cultural din satul Izgar, comuna Vermeș, județul Caraș-Severin. Fotografia a fost surprinsă și postată pe contul său de Facebook de Sorin Mocan. „Am rămas fără cuvinte… Jos pălăria pentru cea mai tare campanie de publicitate din Izgar! Chapeau!”, a menționat timișoreanul care promite să fie atent și pe viitor cu astfel de clădiri care merită să fie scoase din „anonimat”.

Am mers pe firul apei și ne-am interesat cu privire la rostul construcției, starea avansată de degradare în care se află și viitorul ei. Primarul comunei Vermeș, Iacob Damian, spune că a depus la Compania Națională de Investiții a doua tură de solicitări pentru finanțare: „De peste patru ani mă lupt cu procedurile, obținerea de bani pentru refacerea clădirii construite în anii ’60. Da, este vorba despre Căminul Cultural din satul Izgar, dar care nu mai poate fi utilizat din cauza igrasiei, a infiltrărilor prin acoperiș și a nevoii de reorganizare. Deși multă lume crede că l-am uitat, nu este deloc așa. Am dus la bun sfârșit numeroase alte proiecte pentru comunitate și nu am întâmpinat refuzuri sau întârzieri ale preluării proiectelor, așa cum se întâmplă cu acest obiectiv. Deși am reactualizat lucrarea la prețurile din prezent și am cerut în jur de 270.000 de euro, încă nu am primit un răspuns favorabil. În proiect sunt cuprinse: refacerea acoperișului, a pereților exteriori, dotarea grupurilor sanitare și încălzirea centrală. Cât despre mesajele de pe clădire, da, eu știu că nu poți fi iubit de toată lumea. Puteam să cârpesc pereții exteriori pentru a șterge înscrisul, dar nu vreau să fac asta. Ca persoană cu vizibilitate pentru comunitatea locală, îmi asum, deși vina nu este a mea!”.

Primarul Iacob Damian a evidențiat numeroase alte lucrări finalizate sau în curs de execuție de care beneficiază locuitorii comunei Vermeș, satele Izgar și Iersig: alimentare cu apă și canalizare, asfaltări de drumuri comunale și drumuri agricole, amenajarea unui parc cu teren de sport și dotat cu suprafață sintetică, continuând cu drumul comunal Vermeș-Valea Pai.