Nea prefectu’, până la Crăciun terminați vaccinarea?

Știți cum merge campania de vaccinare anti-COVID? Ca ochiul mortului. Dacă nu ai răbdare și o sănătate de fier, ai toate șansele să pleci din lumea asta nevaccinat, tot așteptând ca cineva să te anunțe: „ceaceo, vezi că ai fost programat în luna aprilie”. Unde? Acolo unde au fost locuri disponibile, unde ai fi vrut? Adică la dracu-n praznic. „Păi…” „Niciun păi, să zici mersi că platforma nu te-a trimis la Pârțeștii de Jos ori Fălcoi”.

Noi toți știm asta, o știu și ăia de la București că e groasă, fraților, ba chiar și președintele Iohannis, care are tot ce și-a dorit – guvern și parlament. Numai explicații și vaccinuri nu are!

Totuși, în țara asta există cineva mulțumit de cum decurge campania. Dacă nu aș fi văzut declarația scrisă negru pe alb, aș fi fost tentat să cred că unii cu funcții și putere în județul ăsta au ajuns să vorbească în dodii. Ia uitați ce mărturisește prefectul re(numit), Cristian Gâfu: „În Caraș-Severin, acțiunea de vaccinare se desfășoară bine având în vedere că UAT-urile au organizat centrele de vaccinare. (wow, tare chestia asta cu organizarea!) Până în acest moment, în județ au ajuns 9.376 de doze de vaccin, în timp ce numărul persoanelor imunizate, atât în prima fază, cât și în faza a doua, este de 8.729. Consider că aceste cifre sunt bune pentru prima lună, cifre care arată dorința populației de a se vaccina”. Consideră ce vrei, că nu e nimeni prost să te creadă. Nea prefectu’, matale îți place să te auzi vorbind în fața reportofonului ori chiar ești convins că 8.729 de persoane imunizate până acum e motiv de sărit în sus de bucurie? Pe mine unu nu mă aburești cu chestii de astea. Spune-le oamenilor, dacă într-o lună și aproape jumătate ați vaccinat 8.279 de persoane, în câte săptămâni sau luni veți vaccina restul până la 260.000? Și te mai lauzi că în Caraș-Severin s-au vaccinat și persoane din Arad, Hunedoara și Timiș. Mă faci să râd, nu alta. Asta nu-i de laudă, ci de plâns. Cum dracului să mergi, bă, dintr-un județ într-altul pentru un amărât de vaccin, că pe vremea unora dintre noi, umbla felcera din casă în casă cu trusa în care nu se găseau seringi de unică folosință? Și nimeni nu se mai lăuda cu numărul de vaccinați!

Recunoaște, nea Cristi, nu-ți fie rușine, că te întreci cu glumele atunci când arunci dume pe piață. Ce dracu’, doar nu suntem copii să credem toate aberațiile voastre. Explică-le reșițenilor de ce trebuie să se ducă la Oravița, Moldova Nouă și Caransebeș. Că din 16 centre câte au fost stabilite, funcționează doar patru. Spune-le oamenilor, fără ocolișuri, adevărul. Că nu avem suficiente doze de vaccinuri și de asta îi chinuiți. Mai ales pe pensionari. Vouă ce vă pasă, vă puneți cu curu’ în mașină și îi dați bice. Dar ai întrebat, de curiozitate, un pensionar care nu are autoturism sau e prea bătrân să mai conducă cum ajunge la Moldova Nouă? Că autobuz nu e. Tren, nici atât!

Și fii sincer, nea prefectu’, până la Crăciun terminați campania asta în Caraș-Severin? Care Crăciun? Ptiu, la asta chiar nu m-am gândit!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/