Ne caută în gunoi! Polițiștii locali și operatorul de salubritate iau la puricat pubelele pentru colectarea selectivă

pubele lugoj retim

Polițiștii locali, împreună cu operatorul de salubritate al municipiului Lugoj a început o nouă serie de acțiuni de verificare a pubelelor destinate precolectării separate a deșeurilor reciclabile și reziduale din oraș.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș), împreună cu operatorul de salubrizare RETIM Ecologic Service SA și Poliția Locală Lugoj au început verificarea pubelelor destinate precolectării separate a deșeurilor reciclabile și reziduale din oraș. Acțiunea vizează punctele de colectare plurifamiliale (asociații de proprietari) și unifamiliale și vor fi controlate atât pubelele galbene, destinate pentru hârtie, carton, plastic, metal, cât și cele negre, în care se colectează resturi alimentare și alte deșeuri ce nu pot fi reciclate.

Pe pubele se vor lipi etichetă galbenă pe care scrie „conținut neconform” sau roșie, pe care scrie „conținut necorespunzător”, care vine la pachet cu amendă. Mai mult, cei etichetați cu roșu vor rămâne și cu gunoiul neridicat până când conținutul acestora va fi conform. În campaniile anterioare, printre zonele cu cele mai prost colectate deșeuri s-a numărat cartierul Micro IV, aproape toate pubelele galbene primind etichetă galbenă și unele chiar roșie.

Conform legii, amenzile pe care le poate da Poliția Locală sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.000 de lei pentru persoanele juridice.