Fără fast! Ziua de 1 Decembrie, sărbătorită la Lugoj fără fanfară și defilări

1 decembrie lugoj
1000x100

Administrația locală lugojeană nu va organiza în acest an tradiționalele manifestări specifice care marchează celebrarea Zilei Naționale a României. Decizia a fost adoptată conform prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la ora actuală evenimentele în aer liber, cu public, fiind interzise.

Excepție fac, de Ziua Națională, municipiul București unde se permite participarea a cel mult 400 de persoane și municipiile reședință de județ unde pot participa cel mult 200 de persoane. Va avea loc, în schimb, depunerea individuală de coroane din partea oficialităților, a șefilor de servicii, parlamentarilor, partidelor politice și a altor organizații și instituții.

Lugojenii pot participa în schimb la evenimentele organizate de Casa de Cultură a Municipiului Lugoj și Asociația Culturală „Ana Lugojana”. Cu tema „Copiii Lugojului sărbătoresc Unirea”, în ziua de marți, 30 noiembrie, de la ora 12.30 sunt sărbătorite hramurile Bisericii din Dealul Viilor „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” și „Sfântul Apostol Andrei” cu un spectacol folcloric și hora unirii. Mai târziu, de la ora 17.00, în sala Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” este programat un Spectacol Festiv susținut de Ansamblul de Copii ”Ana Lugojana” și Ansamblul de Tineret Lugojana”. Vor performa soliștii vocali Daiana Țofei, Andreea Roșu, Cristina Coneru, Maria Dalca, Larisa Biro, Miruna Odoba, Simina Varga și instrumentiștii Răzvan și Rareș Robotă, precum și Orchestra Ansamblului „Lugojana” – Ionel Groza, Septimiu Gâlea, Sebastian Subțire, Flavius Stanciu, Ionică Odoba și Leonard Groza.

Intrarea este liberă, cu respectarea normelor în vigoare privitoare la prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Purtarea măștii în sală este obligatorie.