„Ne batem în continuare pentru semifinale!”

Muncitorul Reşiţa a cedat luni seară, în faţa propriilor suporteri, cu 4-6, în faţa campioanei en-titre, Autobergamo Deva, în primul meci al play-off-ului Ligii I de futsal.

Parcursul foarte bun în sezonul regulat la debutul în prima ligă le-a permis elevilor lui Viorel Lolea să prindă un loc de play-off. Încurajaţi de aproape 800 de spectatori, „muncitorii” au început curajos în faţa campionilor, prima ocazie de gol aparţinându-i căpitanului nostru, Florin Bârcean, în secunda 30 a meciului. Intenţiile ofensive ale reşiţenilor au fost răsplătite cu adevărat cinci minute mai târziu, când Doană a deschis scorul după o combinaţie frumoasă. Bucuria reşiţenilor nu a ţinut însă prea mult. Imediat după ce au ratat o ocazie uriaşă, iar arbitrul întâlnirii le-a refuzat o lovitură de la 6 metri, la un henţ clar, reşiţenii au căzut, Deva marcând de cinci ori până la pauză prin Obada (min.9), Lupu (min. 13 şi 17), Moţ (min. 14) şi Robert Matei (min. 18). Pe finalul primei reprize, Muncitorul a reuşit să înscrie cu mare noroc, după ce Costescu a tras la poartă, iar mingea a nimerit în picioarele lui Bârcean, intrând apoi în poartă.

În partea secundă, cu Alex Sturzu reprofilat portar, echipa lui Viorel Lolea s-a mişcat mult mai bine. Mult mai bine aşezaţi şi cu mai multă încredere, reşiţenii au ameninţat pe final victoria Devei, chiar dacă Robert Matei realizase dubla, pentru 1-6. Bârcean şi Breşneni au redus handicapul la doar două goluri înainte cu şapte minute de final. Experienţa superioară a oaspeţilor n-a lăsat loc însă de vreo surpriză.

Cu doar şapte jucători pe foaia de joc, fără portarul Giurcanu, suspendat, Muncitorul s-a bătut de la egal la egal cu campioana ţării şi a lăsat o impresie frumoasă suporterilor prezenţi în Sala Polivalentă. Următorul meci se joacă la Deva, vineri, de la ora 18.

În primul rând vreau să mulțumesc numerosului public prezent la Sala Polivalentă, la primul meci din istoria clubului Muncitorul Reşiţa în play-off-ul Ligii I de futsal. Țin să mulțumesc și frumoasei noastre galerii care a fost prezentă la majoritatea meciurilor din deplasare, cât și la toate meciurile de acasă. Avem cea mai frumoasă galerie din Liga I de futsal. Vreau să mulțumesc și colegilor minunați de la CS Muncitorul Reşiţa care au dat dovadă de mare caracter și cu toate greutățile pe care le întâmpinăm și cu lotul restrâns de jucători ne-am bătut de la egal la egal cu formația noastră campioană, care de fapt este jumătate din echipa națională. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă la 1-0 pentru noi domnii arbitri ar fi dat și lovitura de la 6 metri sau am fi marcat din marea ocazie pe care am avut-o. Una peste alta, un spectacol fotbalistic agreabil pentru numerosul public prezent și o să ne batem pentru accederea în semifinalele play-off-ului Ligii I de futsal și la meciurile retur de la Deva”, a declarat antrenorul Viorel Lolea.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157651390439999″]