„Ne așteptăm ca numărul pacienților să crească! Varianta Delta este mult mai contagioasă!”

loredana liuba sp caransebes

Loredana Liuba, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, se așteaptă la ce e mai rău în următoarea perioadă, motiv pentru care s-au luat măsuri din timp!

Varianta Delta este mult mai contagioasă și trebuie să respectăm toate mijloacele de protecție. Acum, simptomele apar mult mai repede și este nevoie de un contact mult mai mic ca persoana să contracteze boala!”, a avertizat medicul.

Loredana Liuba spune că spitalul din Caransebeș e pregătit să înfrunte valul patru al pandemiei COVID-19, că au fost refăcute circuitele, că pacienții sunt investigați în cabinete separate și că suspecții vor fi investigați într-un cabinet special. „Pacienții trebuie să aibă încredere, să vină să fie investigați, nu internăm pe nimeni cu forța. Am refăcut circuitele și pe secție, avem zone clar definite unde sunt pacienții suspecți, unde sunt cei pozitivi. Am refăcut echipele ca să fim pregătiți în cazul în care vor veni mulți de pacienți dintr-o dată. Suntem pregătiți și cu materialele de protecție. Ne așteptăm ca numărul pacienților să crească.”, a adăugat directorul medical.

leader board 728 x 90 px

Important de reținut pentru caransebeșeni și pentru locuitorii din împrejurimi este că Ambulatoriul funcționează și că pacienții pot veni și pentru alte probleme medicale, nu numai cei cu simptome specifice coronavirusului. Pacienții vor fi consultați în cabinete distincte, în funcție de ce simptomatologie au. Suntem pregătiți pentru ce va urma. Colegele de la pediatrie au pregătit și ele unde vor fi pacienții izolați.”, a explicat Loredana Liuba.

Nu mai puțin important este și un alt mesaj al directorului medical al spitalului din Caransebeș. Toți pacienții confirmați cu Covid de la începutul lunii august încoace nu au fost vaccinați! „Este foarte important să mergem să ne vaccinăm, atrage atenția medicul. Pentru noi este foarte important ca populația să se vaccineze, pentru a nu face forme severe și pentru a nu ajunge pe secțiile de terapie intensivă. Este mult mai ușor de gestionat o populație care o să dezvolte boala, dar va face forme ușoare.”