Deputatul Damian: Cîțu e un penal! USR își apără oamenii care au făcut fraude electorale dovedite, gen Clotilde Armand sau Dominic Fritz!

marius damian deputat psd

Parlamentarul PSD de Caraș-Severin demască jocul fals făcut de USR PLUS în scandalul din coaliția de guvernare și spune că adevărata miză a lui Dan Barna e alta decât plecarea premierului Cîțu de la Palatul Victoria!

„Guvernul PNL – USR PLUS – UDMR a pornit cu stângul și a continuat la fel. USR PLUS anunță ieșirea de la guvernare, dar când vrei să pleci de la guvernare pleci cu toți miniștrii și mergi mai departe, pleci cu prefecți, subprefecți și șefi de instituții județene. USR face un joc fals, vrea să dea jos Guvernul, dar nu vrea să plece de la ciolan. Să-și dea demisia din toate funcțiile, inclusiv în teritoriu! Ei nu fac așa ceva, așteaptă mega oferte de la PNL, acea agenție afiliată Ministerului Sănătății unde vor să gestioneze 10 miliarde de euro pentru așa-zisele spitale regionale și gestionarea pandemiei.”, a declarat Damian.

Parlamentarul a mai identificat însă un motiv pentru care USR PLUS a anunțat depunerea moțiunii de cenzură împotriva premierului Cîțu, imediat după ce acesta l-a demis din cabinet pe ministrul Justiției. „Stelian Ion și-a asumat să-i apere pe membrii USR care au făcut fraude electorale dovedite, care au ajuns primari cum au ajuns. E cazul lui Clotilde Armand, al cărei dosar stă blocat din septembrie 2020, sau al lui Dominic Fritz, care nu are cetățenie română.”, a explicat deputatul social-democrat.

Marius Damian a vorbit și despre situația premierului și luptele interne pentru șefia PNL. Pe Florin Cîțu îl vede mai degrabă în continuare prim-ministru decât șef al liberalilor și asta pentru că nu crede că USR PLUS va merge până la capăt cu moțiunea, în timp ce scandalurile din ultima perioadă l-ar fi readus în pole position în PNL pe Ludovic Orban. „Cîțu e un dezastru pentru România! S-a demonstrat că este un penal și cred că acum Orban e favorit și va câștiga șefia PNL”, a comentat parlamentarul.