Carantină de noapte la sfârșit de săptămână în localitatea timișeană Denta. Rata de infectare este de 4,68

Denta este prima localitate din județul Timiș în care revine carantina de noapte după ce rata de infectare cu noul coronavirus a trecut de 4 la mia de locuitori. De asemenea, noi restricții au fost impuse și în Giulvăz, Bucovăț, Jebel și Criciova, localități în care rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a aprobat, în ședința de astăzi, noi măsuri ca urmare a creșterii numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus în mai multe localității. Astfel, s-a decis ca localitatea Denta să fie trecută pe anexa 2, după ce rata de infectare a ajuns la 4,68 la mia de locuitori. În total, în Denta sunt înregistrate 15 cazuri.

Asta înseamnă că este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, pentru asistență medicală, a persoanelor care sunt în tranzit sau din motive justificate. Totodată, magazinele vor fi deschise în aceste zile doar în intervalul 05.00 – 18.00. În intervalul orar 18.00 – 05.00, operatorii economici pot desfășura activitatea de livrare la domiciliu. De asemenea, se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness. Aceste măsuri sunt suplimentare față de cele care se aplică la depășirea incidenței de 3/1000 de locuitori.

leader board 728 x 90 px

Tot astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis ca localitățile Giulvăz, Bucovăț, Jebel și Criciova să fie trecute pe anexa 3, din cauza faptului că rata de infectare este mai mare de trei la mia de locuitori. Asta înseamnă că sunt interzise nunțile și botezurile, iar barurile și restaurantele vor fi închise la interior.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 04 septembrie.