Natura va fi desprinsă din tabloul iernii magice în orașul de pe Bega! Elevii timișoreni aduc la viață o „Pădure Urbană”

Timp de trei săptămâni, peisajele de poveste ale iernii vor fi aduse chiar „acasă” la timișoreni. În preajma Crăciunului, elevii din nouă instituții de învățământ preuniversitar vor crea o pădure de brazi cum nu s-a mai văzut în România: o pădure magică ecologică, plină de bucurii și zâmbete. O pădure a viitorului!

Singura publicație jurnalistică informativ-educativă destinată copiilor, ȘTIRI PENTRU COPII, împreună cu Muzeul Național al Banatului și Fundația 360°, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, anunță demararea proiectului care generează o „Pădure Urbană” în curtea Bastionului Maria Theresia.

Elevi din nouă instituții de învățământ preuniversitar (Montessori Haus, Școala Gimnazială nr. 19, Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național Bănățean, Liceul Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”, Colegiul Tehnic „Azur”, Liceul Tehnic „Emanoil Ungureanu”, Liceul Teoretic „Socrates”) împreună cu cei de la cercurile Palatului Copiilor și cu studenții de la specializarea Design a Facultății de Arte a Universității de Vest din Timișoara au început săptămâna trecută să „construiască” Pădurea.

Elevii și tinerii vor avea ocazia să își crească și să își împodobească după bunul plac această pădure ecologică, o pădure a viitorului pe care și-l imaginează sau pe care îl trăiesc deja. Pădurea poate fi creată din orice material, ideea e să recicleze orice e posibil de reciclat. Există o singură condiție: să își ducă la maximum creativitatea pentru că nu există limite de exprimare.

Scopul acestei Păduri Urbane de «brazi» este să activăm creativitatea celor tineri, să le amintim că, de fapt, au libertate deplină să își pună în operă imaginația. La fel de important, ne-am dorit să îi facem atenți la unul din marile subiecte globale: ecologia. În acest moment, întreaga lume trebuie să înțeleagă că viitorul ne aparține doar în măsura în care ne implicăm activ pentru protejarea naturii. Iar aici vorbim și de reciclare, o chestiune cu care trebuie să ne deprindem de le cele mai fragede vârste. Stă în puterea noastră să avem un oraș frumos, curat, și, mai departe, să avem o țară și o lume în care să trăim civilizat.”, a declarat Georgeta Petrovici, redactorul-șef ȘTIRI PENTRU COPII, inițiatoarea evenimentului.

Timp de trei săptămâni, „Pădurea Urbană” va fi construită, iar miercuri, 18 decembrie, de la ora 17.00, timișorenii sunt invitați la o plimbare printre brazi și la un spectacol cu Gașca Zurli, oferit de organizatori.