Nașterea Domnului – vestită de gugulani, la Moldova Nouă! [FOTO]

Spectacolul „Colinde și tradiții de Crăciun”, aflat la a doua ediție, desfășurat în premieră, în acest an, la Moldova Nouă, a făcut ca sala Casei de Cultură să devină neîncăpătoare.

Credincioșii, de la mic la mare, au lăsat deoparte treburile zilnice, au pus frână pe tot ceea ce-nseamnă rutină și au luat cu asalt Palatul Cultural de la malul Dunării, unde, cei peste 100 de colindători caransebeșeni, i-au adus, prin celebrele cântece dedicate Crăciunului, mai aproape de spiritualitate.

În ciuda avertizărilor meteorologice de ninsori abundente și viscol, sala Casei de Cultură a vibrat la starea de bine și căldura sufletească pe care corurile de la Episcopia Caransebeșului, Asociația Culturală „Doina Banatului”, dar și de la Seminarul Teologic Liceal „Ioan Popasu” Caransebeș au reușit să le transmită publicului atât prin intermediul colindelor („O, ce veste minunată”, „La Viflaim colo jos” etc), a scenetelor (darurile aduse de magi Mântuitorul Iisus Hristos), urărilor de Anul Nou, dar și prin intermediul cântecelor dedicate făuritorilor Marii uniri (Basarabiei frumoasă și multe altele).

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157703195011751″]

În fața publicului, în fața soborului de preoți (din Clisura Dunării și din Caransebeș), primarul Adrian Torma, prezent în cadrul evenimentului, a ținut să le mulțumească atât celor care au făcut ca sala Casei de Cultură să fie plină ochi, cât și tinerilor colindători pentru că au ales ca programul lor de colinde să înceapă, mai întâi, în orașul de la malul Dunării. Totodată, edilul i-a mulțumit și Preasfințitului părinte Lucian (Episcopul Caransebeșului) pentru întreaga atenție pe care Preasfinția Sa o acordă Clisurii Dunării.

Episcopul, la rându-i, le-a adresat câteva cuvinte celor prezenți, binecuvântându-i și mulțumind atât oamenilor, cât și autorităților locale pentru că întotdeauna au fost gazde bune.

La final, toți cei prezenți și-au putut achiziționa fel și fel de podoabe (handmade-uri realizate de voluntarii Casei de Cultură Moldova Nouă) cu care să-și decoreze casa în prag de sărbători.

banner 1000 x 100 hd